Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

OnePlus geeft toe: 5T komt eraan, koptelefoonaansluiting blijft

Thomas Haenen
2 november 2017, 16:50
2 min leestijd
OnePlus geeft toe: 5T komt eraan, koptelefoonaansluiting blijft

Na talloze geruchten en vage teasers is de kogel door de kerk: OnePlus heeft het bestaan van zijn volgende smartphone erkend. Een officiële aankondiging volgt later deze maand, maar enkele details zijn al bevestigd.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 5T koptelefoonaansluiting blijft

De OnePlus 5T krijgt een koptelefoonaansluiting, zo laat ceo Pete Lau weten op het forum van de fabrikant. Dat op zich is geen hele grote verrassing: in teasers werd al hevig gehint naar de aansluiting. Opvallender is dat Lau specifiek de OnePlus 5T noemt in zijn verklaring. Het is voor het eerst dat het bedrijf de naam van de nieuwe smartphone bevestigt.

OnePlus 5T koptelefoonaansluiting

Geruchten over de OnePlus 5T zoemen al een tijdje rond. Het huidige topmodel van de fabrikant, de OnePlus 5, is al sinds september bijna overal uitverkocht. Sindsdien heeft het bedrijf enkele teasers vrijgegeven die hinten naar een nieuwe smartphone. Sommigen vrij duidelijk, zoals foto’s ‘gemaakt met onze nieuwe smartphone’. Anderen waren wat vager: het bedrijf deelde een foto van vijf kopjes thee – ‘Five Tea’ in het Engels, of 5T.

Tegen Apple en Google in

Details over de OnePlus 5T blijven voorlopig echter nog in nevelen gehuld. De officiële presentatie vindt pas op 16 november plaats. Topman Lau geeft enkel een verklaring voor de aanwezigheid van de koptelefoonaansluiting. “In het algemeen bieden draadloze oordopjes nog niet de geluidskwaliteit die je zou willen. Zeker onder de 200 dollar zijn de opties beperkt. Met een koptelefoonaansluiting geven we onze gebruikers goede, betaalbare keuzes,” aldus Lau.

Volgens de topman overwoog OnePlus een usb-c-poort voor audio te gebruiken om het toestel dunner te maken, maar had vrijheid voor gebruikers de voorkeur. “Begrijp ons niet verkeerd: draadloze audiotechnologie is veelbelovend. Onze vlaggenschepen hebben bluetooth-ondersteuning als je liever draadloos gaat. (…) Hoewel onze concurrenten de aansluiting schrappen, gaan wij tegen die trend in. ‘Moedig zijn’ betekent voor ons iets anders dan voor de rest. Daarom maken we trots bekend dat de koptelefoonaansluiting behouden blijft.”

Update voor OnePlus 5

Waarom OnePlus al zo snel met een nieuwe smartphone komt, is nog altijd onduidelijk. De OnePlus 5 verscheen in juli, maar wordt na nauwelijks vier maanden al aan de kant gezet. Het toestel is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Ondersteuning blijft er voorlopig wel. Gebruikers van de OnePlus 5 ontvangen vanaf vandaag een update die bescherming biedt tegen de KRACK wifi-bug in Android. OxygenOS 4.5.14 biedt tevens de meest recente Android-beveiligingsupdate.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bronnen: OnePlus, Phandroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 5
OnePlus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu