De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Colin Baak
19 juni 2020, 16:57
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 25

Het is erg rustig deze week wat betreft nieuwe beveiligingsupdates en OS-upgrades. Dat neemt niet weg dat even checken of er een update voor jouw toestel klaarstaat, natuurlijk gewoon kan.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 25 – 2020

Android Planet praat je dagelijks bij over smartphone-updates. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld als ze worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10. Hiervoor hebben we overigens het Android 9.0-overzicht en Android 10-overzicht in het leven geroepen. In deze overzichtsartikelen zie je precies of en wanneer jouw telefoon wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adwaremalwareransomware en fleeceware buiten de deur. Zulke updates rollen het hele jaar door uit. In dit overzicht stellen we een wekelijks overzicht van de beveiligingsupdates samen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen zorgen. Meestal duurt het een paar dagen tot weken voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Honor

Honor rolt de mei-patch uit voor zijn Honor 20 en Honor View 20.

Huawei

De Mate 20 Pro is te updaten naar de beveiligingspatch van mei, terwijl de normale P20 Pro is te voorzien van de beveiligingsupdate van april 2020.

Motorola

De nieuwste beveiligingspatch voor de Moto Action is nu op het toestel te installeren.

motorola one action

Nokia

Een update staat klaar voor de Nokia 7 Plus en de nieuwste beveiligingspatch van juni is te downloaden voor de Nokia 8.1.

OnePlus

De OnePlus 5, inmiddels niet meer de nieuwste, draait sinds deze week op de laatste Android-versie.

OnePlus 5 – Update naar Android 10

Samsung

De Samsung Galaxy S8-reeks krijgt inmiddels geen maandelijkse updates meer. Wel brengt de fabrikant nu de mei-update uit voor de S8 en Galaxy S8 Plus.

samsung experience 9.0

Sony

Sony had de vaart er flink inzitten afgelopen week. Meerdere toestellen werden bijgewerkt met de meest recente Android-beveiligingsupdate.

Xiaomi

Ook het Chinese Xiaomi heeft een update uitgebracht voor een van z’n toestellen.

Check je smartphone

Houd Android Planet daarom in de gaten voor het volgende overzicht. Download bijvoorbeeld de gratis app voor je smartphone. Over deze serie gesproken: dit overzicht maken we samen met jou, de lezer. Zie jij je toestel niet terug in het overzicht, maar heb je wel een update ontvangen? Laat het weten in de reacties, en dan voegen wij hem toe.

Staat je toestel er niet tussen? Dat kan. Fabrikanten brengen updates het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er een volgende keer bij. Zelfs als je smartphone in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Doorgaans duurt het enkele dagen tot een week voordat een Android-beveiligingsupdate naar alle toestellen is uitgerold.

Bedankt voor het doorgeven van de update Stefan, Bahjat, Ruud en Richard!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20
Honor 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu