Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

OnePlus 5T

Scherm
6 inch
Camera
16 megapixel
Prijs

OnePlus 5T: vlaggenschip met voorkantvullend scherm

Slechts enkele maanden na de introductie van de OnePlus 5 komt de Chinese fabrikant met een nieuw model. De OnePlus 5T behoudt grotendeels dezelfde krachtige hardware, maar vervangt het 5,5 inch-scherm met een groter 6 inch-scherm. Toch is het toestel zelf nauwelijks groter, omdat het scherm nagenoeg randloos is. De schermresolutie bedraagt 2160 bij 1080 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 401 ppi.

Na Samsung, Apple, LG en anderen springt ook OnePlus in de wereld van voorkantvullend beeld. Het randloze scherm is de belangrijkste verbetering van de OnePlus 5T. Onder de motorkap zit een vlotte Snapdragon 835-chip, 6/8GB RAM, 64/128GB opslag en een 3300 mAh-accu. Door het grote display is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. De adviesprijs van de 5T bedraagt 499 euro.

De OnePlus 5T in vogelvlucht

De OnePlus 5T werd op 16 november 2017 aangekondigd en is een licht verbeterde versie van de OnePlus 5. Toch zijn er een aantal interessante vernieuwingen aanwezig. Hieronder zetten we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje.

 • 6 inch-scherm met 2160 bij 1080 pixels
 • Dubbele camera (16 + 20 megapixel) achterop, 16 megapixel-frontcamera
 • Krachtige Snapdragon 835-chip met 6/8GB RAM
 • Keuze tussen 64 of 128GB opslagruimte
 • Vingerafdrukscanner op de achterkant
 • Draait op Android 7.1.1 (Nougat) met OxygenOS

Meer over de OnePlus 5T

Omdat OnePlus zo snel met een nieuwe smartphone komt, moet je de 5T vooral als een tussenstap zien. Aan de binnenkant is weinig veranderd. Daar vinden we dezelfde Snapdragon 835-chip als in de OnePlus 5, met nog altijd een ruime hoeveelheid werkgeheugen (6/8GB) en opslagruimte (64/128GB). Verrassend is dat niet: de Snapdragon 835 is nog altijd een hele krachtige processor.

oneplus 5t

Het design wordt dan weer wel aangepakt. De behuizing is nog altijd van metaal, met achterop ruimte voor een vingerafdrukscanner. In de linkerbovenhoek zit dezelfde dubbele camera als de OnePlus 5. Voorop zit een 6 inch-scherm (2160 bij 1080 pixels) dat nagenoeg de hele voorkant inneemt. Daardoor kan de 5T niet alleen qua kracht, maar ook qua ontwerp weer mee met de beste smartphones van het moment.

Een fijne feature van de OnePlus 5T is Dash Charge, de snellaadtechniek van het bedrijf. Hoewel veel fabrikanten hun toestellen voorzien van snelladen, is Dash Charge verreweg het snelste. In een halfuur zit het toestel voor 60 procent vol en kun je in principe de hele dag vooruit. Fijn is dat je de telefoon tijdens het laden kunt blijven gebruiken; dit heeft geen invloed op de oplaadsnelheid.

oneplus 5t

Nieuw is Face Unlock, de gezichtsherkenningsfunctie van OnePlus. Volgens de Chinese fabrikant werkt de feature ongeveer even snel als de vingerafdrukscanner, al is ‘ie niet zo veilig. Face Unlock controleert je gezicht aan de hand van 100 verschillende kenmerken, waarna het toestel razendsnel wordt ontgrendeld.

Uit de doos draait de OnePlus 5T op Android 7.1.1 (Nougat), maar gelukkig is de Android 8.0 (Oreo)-update al beschikbaar. De update brengt diverse verbeteringen, zoals notificatiekanalen, stipjes bij app-icoontjes, Google Play Protect en snelheidsverbeteringen.

Conclusie OnePlus 5T review

Net als bij de 3T probeert OnePlus met een handjevol verbeteringen zijn vlaggenschip te perfectioneren. Dat is grotendeels gelukt: het scherm groter én beter, de smartphone is lekker rap en met Face Unlock is er een fijn (maar minder veilig) alternatief voor de vingerafdrukscanner. Bovendien is OxygenOS nog steeds één van de fijnere Android-skins van dit moment.

Duidelijke minpunten zijn de verouderde Android-versie en de nauwelijks verbeterde camera. Dit doet echter weinig af van het feit dat de OnePlus 5T een uitstekende smartphone is, die van vrijwel alle gemakken is voorzien. De 5T is niet heel veel goedkoper dan high-end-toestellen van Samsung, LG en Huawei, maar blijft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Heb je 499 euro te besteden voor een smartphone, dan kun je eigenlijk niet om de OnePlus 5T heen.

→ Check hier de uitgebreide OnePlus 5T review

OnePlus 5T release en prijs

Net als de OnePlus 3T werd de 5T in november onthuld. Dat is opvallend, want de OnePlus 5 is slechts enkele maanden oud. Het toestel werd in juni 2017 aangekondigd, maar verdween begin oktober bij de eigen webwinkel van het Chinese bedrijf. OnePlus zelf hield de kaken stijf op elkaar over de oorzaak, maar nu is duidelijk dat het bedrijf zich bezighield met de release van de OnePlus 5T.

oneplus 5t

Het toestel werd op 16 november aangekondigd en is vanaf 21 november te koop. Officieel worden OnePlus-smartphones alleen via de webwinkel van de fabrikant verkocht, al zijn er doorgaans ook enkele Nederlandse winkels die het toestel via grijze import aanbieden. De adviesprijs blijft hetzelfde: 499 euro voor het 64GB-model. De 128GB-variant kost 569 euro.

OnePlus maakte zijn smartphones tot nu toe iedere keer een paar tientjes duurder, maar met een adviesprijs van 499 euro was de OnePlus 5 al prijziger dan we van de fabrikant gewend zijn. Hoewel de prijs met de 5T niet verder stijgt, komt het wel erg dicht in de buurt van concurrenten als de Samsung Galaxy S8 en Huawei P10.

Lees ook: de voor- en nadelen van de OnePlus 5T

Pluspunten 5T

 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • De beste mobiele hardware
 • Mooi en scherp 6 inch-scherm

Minpunten 5T

 • Camera's nauwelijks verbeterd
 • Niet waterdicht
 • Ondersteunt geen draadloos opladen

OnePlus 5T prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe OnePlus 5T aanbiedingen van dit moment.

OnePlus 5T video

Laatste berichten

Android Pie voor OnePlus 5(T) en 3(T) laat langer op zich wachten

Android Pie voor OnePlus 5(T) en 3(T) laat langer op zich wachten

2 min
Nieuws
Slecht nieuws voor gebruikers van de OnePlus 5T, 5, 3T of 3: de update naar Android Pie is uitgesteld omdat OnePlus meer ontwikkeltijd nodig heeft. Ook is er nieuwe informatie over de OnePlus 6T, die eind deze maand wordt aangekondigd.
Tip: zo haal je als eerste OnePlus-updates binnen

Tip: zo haal je als eerste OnePlus-updates binnen

2 min
Tips
OnePlus rolt regelmatig updates uit voor OxygenOS, het laagje software van de fabrikant. Toch moet je vaak even wachten voordat je ze kunt downloaden, maar met dit trucje gaat het veel sneller.
Download: OnePlus 5(T)-update verbetert camera en accuduur

Download: OnePlus 5(T)-update verbetert camera en accuduur

2 min
Nieuws
OnePlus rolt een grote update uit naar de OnePlus 5 en OnePlus 5T, die een aantal belangrijke verbeteringen doorvoert. Zo wordt de camera verbeterd en gaat de accu voortaan langer mee. Ook de oudere OnePlus 3 en 3T zijn bijgewerkt. Lees in dit artikel wat er allemaal nieuw is.

Download onze app

Download onze app