OnePlus

OnePlus

OnePlus is een relatief jong smartphonemerk dat bekend werd met zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Inmiddels verkoopt het bedrijf uiteenlopende smartphonemodellen en ook andere producten, waaronder smartwatches, tv’s en draadloze oordopjes. OnePlus focust zich op uitstekende specificaties en innoveert met handige features als sneller (draadloos) opladen en 5G. OnePlus is een zustermerk van Oppo en Vivo. De gedeelde identiteit zie je terug in het ontwerp van de smartphones, de nieuwe features en prijsstelling. Toch zijn OnePlus-telefoons wel echt anders. Lees verder

OnePlus premium smartphones

OnePlus Nord smartphones

Laatste OnePlus reviews

OnePlus nieuws

Update voor OnePlus Watch brengt gewild always-on-display

Update voor OnePlus Watch brengt gewild always-on-display

6 mei 2021, 8:41
Helaas: Android 11-update OnePlus 6(T) laat langer op zich wachten

Helaas: Android 11-update OnePlus 6(T) laat langer op zich wachten

29 april 2021, 15:35
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 16

23 april 2021, 16:56
OnePlus 9 Pro heeft last van oververhitting: update is onderweg

OnePlus 9 Pro heeft last van oververhitting: update is onderweg

8 april 2021, 14:46
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

2 april 2021, 17:02
OnePlus 9 Pro teardown: heel moeilijk zelf te repareren

OnePlus 9 Pro teardown: heel moeilijk zelf te repareren

2 april 2021, 9:16
OnePlus OxygenOS

OnePlus OxygenOS

Op een OnePlus-smartphone is Android geïnstalleerd, het besturingssysteem van Google. OnePlus legt zijn OxygenOS-schil over de software heen. OxygenOS wijkt visueel weinig af van stock-Android en voegt vooral handige features toe zodat je de software meer naar eigen smaak kan aanpassen. Je hebt geen last van onnodige apps of reclames. OnePlus garandeert voor midrange en dure smartphones twee jaar versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Een toestel dat met Android 11 uitkomt, kan dus rekenen op Android 12 en 13. Goedkopere toestellen krijgen minder vaak en minder lang versie- en beveiligingsupdates, ook in vergelijking met de concurrentie.

Alle OnePlus smartphones

OnePlus telefoon kopen

OnePlus draait korter mee dan oudgedienden als Samsung, Sony en HTC. Het merk is eind 2013 opgericht en bracht in 2014 zijn eerste smartphone uit, de OnePlus One. In de jaren erna volgden meer toestellen. In het begin richtte OnePlus zich op één smartphone per jaar met een messcherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Zo wierf het bedrijf veel aandacht en klanten. Later ging de fabrikant duurdere smartphones verkopen en kwamen er ook goedkopere modellen bij. In 2020 introduceerde OnePlus zijn eerste budgetsmartphones, die overigens matig beoordeeld werden vanwege de eenvoudige specificaties en gebrekkige softwareondersteuning.

OnePlus verkoopt jaarlijks meer smartphones, met name in Europa. Het bedrijf profiteert sinds 2019 van de problemen van Huawei, dat vanwege handelsbeperkingen fors minder toestellen uitbrengt en verkoopt. OnePlus-telefoons zetten – nog steeds – in op een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, al lukt dit dus niet altijd.

Duurdere modellen innoveren met features als 5G en steeds sneller opladen via de usb-c-kabel en draadloze oplader. Deze features vind je ook terug in even dure Oppo-toestellen, want OnePlus en Oppo delen hun kennis en ontwikkelingsmogelijkheden. OnePlus mikt ook steeds meer op serieuze foto- en videograven en stopt daarom steeds betere camera’s in zijn smartphones. Het bedrijf werkt sinds 2021 ook samen met fotografiemerk Hasselblad. De kennis van Hasselblad is verwerkt in de camera’s en camerasoftware van de OnePlus 9 (Pro) en nieuwer.

In de afgelopen jaren is OnePlus zich ook gaan richten op producten die samenwerken met je smartphone. Zo verscheen er een eigen serie smart-tv’s, bracht het bedrijf verschillende soorten draadloze oordopjes uit en is in 2021 de eerste smartwatch geïntroduceerd. Deze producten werken het beste samen met een OnePlus-smartphone, maar zijn ook compatibel met een toestel van een ander merk. OnePlus hoopt door het bredere portfolio zijn naamsbekendheid te vergroten en natuurlijk meer te verdienen.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's