OnePlus

OnePlus

OnePlus is een relatief jong smartphonemerk dat bekend werd met zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Inmiddels verkoopt het bedrijf uiteenlopende smartphonemodellen en ook andere producten, waaronder smartwatches, tv’s en draadloze oordopjes. OnePlus focust zich op uitstekende specificaties en innoveert met handige features als sneller (draadloos) opladen en 5G. OnePlus is een zustermerk van Oppo en Vivo. De gedeelde identiteit zie je terug in het ontwerp van de smartphones, de nieuwe features en prijsstelling. Toch zijn OnePlus-telefoons wel echt anders. Lees verder

OnePlus 9 Pro review: 9 pluspunten op een rij

Populaire OnePlus deals

Laatste OnePlus reviews

OnePlus nieuws

Haal alles uit je OnePlus

De beste tips van de Android Planet-redactie. Bekijk alle OnePlus tips.

Tip: zo gebruik je ‘snelle gebaren’ op je OnePlus-toestel
Colin Baak

Tip: zo gebruik je ‘snelle gebaren’ op je OnePlus-toestel

Colin Baak — 13 oktober 2021
OnePlus Zen Mode uitgelegd: gun jezelf 20 minuten zonder je smartphone
Mike Peek

OnePlus Zen Mode uitgelegd: gun jezelf 20 minuten zonder je smartphone

Mike Peek — 27 september 2020
5 handige tips om alles uit de OnePlus Nord te halen
Mike Peek

5 handige tips om alles uit de OnePlus Nord te halen

Mike Peek — 6 september 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Aanmelden
OnePlus OxygenOS

OnePlus OxygenOS

Op een OnePlus-smartphone is Android geïnstalleerd, het besturingssysteem van Google. OnePlus legt zijn OxygenOS-schil over de software heen. OxygenOS wijkt visueel weinig af van stock-Android en voegt vooral handige features toe zodat je de software meer naar eigen smaak kan aanpassen. Je hebt geen last van onnodige apps of reclames. OnePlus garandeert voor midrange en dure smartphones twee jaar versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Een toestel dat met Android 11 uitkomt, kan dus rekenen op Android 12 en 13. Goedkopere toestellen krijgen minder vaak en minder lang versie- en beveiligingsupdates, ook in vergelijking met de concurrentie.

Alle OnePlus smartphones met prijzen

OnePlus telefoon kopen

OnePlus draait korter mee dan oudgedienden als Samsung, Sony en HTC. Het merk is eind 2013 opgericht en bracht in 2014 zijn eerste smartphone uit, de OnePlus One. In de jaren erna volgden meer toestellen. In het begin richtte OnePlus zich op één smartphone per jaar met een messcherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Zo wierf het bedrijf veel aandacht en klanten. Later ging de fabrikant duurdere smartphones verkopen en kwamen er ook goedkopere modellen bij. In 2020 introduceerde OnePlus zijn eerste budgetsmartphones, die overigens matig beoordeeld werden vanwege de eenvoudige specificaties en gebrekkige softwareondersteuning.

OnePlus verkoopt jaarlijks meer smartphones, met name in Europa. Het bedrijf profiteert sinds 2019 van de problemen van Huawei, dat vanwege handelsbeperkingen fors minder toestellen uitbrengt en verkoopt. OnePlus-telefoons zetten – nog steeds – in op een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, al lukt dit dus niet altijd.

OnePlus modellen

OnePlus en Pro-serie

De cyclus waarin OnePlus is de laatste generaties vrij voorspelbaar, waardoor je al snel weet of je nog even moet wachten op nieuwe modellen. Bij onder andere de OnePlus 6– en 7-serie zagen we niet alleen normale modellen verschijnen, maar ook Pro-varianten. Enkele maanden later verschenen dan ook nog eens de T-toestellen, met licht verbeterde specificaties. Vanaf de OnePlus 8-serie is het bedrijf afgestapt van de vernieuwde Pro-versies die later dat jaar uit werden gebracht.

Zo heb je bijvoorbeeld de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro die in mei 2019 gepresenteerd en in oktober volgden de OnePlus 7T en 7T Pro. Bij de 8-serie bewandelde het bedrijf dus een ander pad. Zo zijn er wel een OnePlus 8 en 8 Pro op de markt gekomen, waarna later nog de OnePlus 8T volgde. OnePlus liet toen ook weten dat een 8T Pro geen goede keuze zou zijn, omdat de vernieuwingen minimaal zouden zijn. Diezelfde lijn wordt aangehouden voor de toekomst. Zo zijn er dus wel een OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro, maar verwachten we geen 9 Pro T.

OnePlus Nord-lijn

Alhoewel OnePlus eerder al een toestel in het middensegment uitbracht richt het zich pas sinds half 2020 niet alleen meer op high-end toestellen. Zo werd de OnePlus Nord geïntroduceerd, een toestel met een vanafprijs van 399 euro, waarmee het bedrijf een heel ander publiek wilde bereiken.

Inmiddels is er een hele lijn van Nord-smartphones uitgebracht, variërend in prijs en specificaties. Zo zijn onder andere de OnePlus Nord N10 5G en N100 op de markt gebracht, beide toestellen die niet al te imposant waren. In juni 2021 werd de OnePlus Nord CE gepresenteerd, een toestel vanaf 299 euro met (voor die prijs) imposante hardware en prestaties. Later dat jaar komt ook de OnePlus Nord 2 op de markt.

Meer dan alleen smartphones 

Duurdere modellen innoveren met features als 5G en steeds sneller opladen via de usb-c-kabel en draadloze oplader. Deze features vind je ook terug in even dure Oppo-toestellen, want OnePlus en Oppo delen hun kennis en ontwikkelingsmogelijkheden. OnePlus mikt ook steeds meer op serieuze foto- en videograven en stopt daarom steeds betere camera’s in zijn smartphones. Het bedrijf werkt sinds 2021 ook samen met fotografiemerk Hasselblad. De kennis van Hasselblad is verwerkt in de camera’s en camerasoftware van de OnePlus 9 (Pro) en nieuwer.

In de afgelopen jaren is OnePlus zich ook gaan richten op producten die samenwerken met je smartphone. Zo verscheen er een eigen serie smart-tv’s, bracht het bedrijf verschillende soorten draadloze oordopjes uit en is in 2021 de eerste smartwatch geïntroduceerd: OnePlus Watch. Deze producten werken het beste samen met een OnePlus-smartphone, maar zijn ook compatibel met een toestel van een ander merk. OnePlus hoopt door het bredere portfolio zijn naamsbekendheid te vergroten en natuurlijk meer te verdienen.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's