Ouderwets shoppen via de catalogus en meer met Google Catalogs

Redactie
17 augustus 2011, 16:11
2 min leestijd
Ouderwets shoppen via de catalogus en meer met Google Catalogs

Om voor de komst van het internet nieuwe producten te ontdekken was je meestal aangewezen op een dikke catalogus vol foto’s en tekst waar je dan uren door heen kon bladeren. Inmiddels zijn catalogussen ook met de tijd meegegaan en zijn ze nu ook in een digitale uitvoering op tablets te vinden. Google wil het shoppen via de catalogus verbeteren en introduceert Google Catalogs. Met de app kun je via je tablet meerdere catalogussen bekijken, maar ook een eigen collage maken met favoriete producten en deze met anderen delen. Ook kun je gemakkelijk producten online aanschaffen, of de locatie opzoeken van de dichtstbijzijnde winkel.

Met de app wil Google het shoppen via de tablet meer interactief maken. Zo kun je in de folders die via Google Catalogs worden aangeboden op producten inzoomen en extra informatie lezen. Ook kun je soms video’s en foto-albums behorend bij het product bekijken. Ook kun je via de app een collage maken van favoriete producten. Deze zijn ook weer eenvoudig met andere Google Catalogs gebruikers te delen. Als je catalogussen aan je favorieten toevoegd, krijg je automatisch een notificatie als er een nieuwe versie van een van de catalogi te downloaden is. Via de app zijn ook producten ook direct aan te schaffen of je kunt met Google Maps op zoek naar de dichtstbijzijnde winkel in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Voor de app werkt Google samen met partners uit verschillende productcategorieen zoals mode en sieraden. Enkele bekende namen zijn onder andere: Anthropologie, Bare Escentuals, Bergdorf Goodman, Crate and Barrel, L.L. Bean, Lands` End, Macy`s, Neiman Marcus, Nordstrom, Pottery Barn, Saks Fifth Avenue, Sephora, Sundance, Tea Collection, Urban Outfitters en Williams-Sonoma. Bedrijven die hun catalogus ook op willen nemen in Google Catalogs kunnen hiervoor contact opnemen met Google.

Opvallend genoeg is de tabelapp al wel te downloaden voor de iPad via de Amerikaanse Apple App Store, maar nog niet via de Android Market. Een Android-app voor Honeycomb-tablets zou echter binnenkort moeten verschijnen.

Bron: Google Mobile

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu