Google biedt vanaf nu wekelijks gratis app in Play Store

Rick van der Veer
27 maart 2017, 10:57
2 min leestijd
Google biedt vanaf nu wekelijks gratis app in Play Store

Google heeft een nieuw onderdeel aan zijn app-winkel toegevoegd. Met de Google Play Store gratis app van de week kun je straks iedere week een app downloaden die normaal gesproken een betaalde app is.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store gratis app van de week

Google biedt vanaf nu iedere week een app aan die je gratis kunt downloaden uit de Play Store. Ontwikkelaars konden al langer hun apps tijdelijk gratis aanbieden, maar hier was geen speciale afdeling voor in de Play Store. In het nieuwe onderdeel, dat zowel in de app als op de website terugkomt, vind je straks wekelijks een aanbieding, waarbij een betaalde app of game een week lang gratis beschikbaar is.

Wanneer je nu de Play Store-pagina opent waar de wekelijkse gratis app te vinden is krijg je een ‘niet gevonden’-foutmelding. Voor nu lijkt de Play Store-pagina met de gratis app alleen nog maar te laden in de Verenigde Staten. Toch verwachten we dat deze pagina straks ook in Nederland terug te vinden is, gezien het feit dat de app van deze week ook in Nederland gratis is.

De app van deze week is Card Wars – Adventure Time. Dit spel kost normaal 3,39 euro, maar is de komende dagen nog gratis te downloaden. In dit kaartspel strijd je tegen andere spelers en moet je een deck bouwen met de beste kaarten om zo krachtig mogelijk te worden. De game wordt gemaakt door Cartoon Network en bevat allerlei karakters uit de serie Adventure Time.

Gratis apps in App Store

Apple-gebruikers zijn al langer bekend met het concept van een gratis app iedere week. Zo biedt Apple deze week de app Musemage gratis aan in de App Store. Deze app laat je allerlei filters over je foto’s en video’s plakken. Daarnaast heeft de app een handige stabilisatiestand voor als je aan het filmen bent.

Google Play handmatig installeren

Heb je de app per ongeluk van je toestel verwijderd of werkt hij niet meer? Download de Google Play Store en lees hoe je de app handmatig installeert.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu