De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Download Google Play Store: alle downloads vind je hier

Thomas Haenen
19 mei 2018, 15:01
5 min leestijd
Download Google Play Store: alle downloads vind je hier

De Google Play Store is Googles digitale winkel waar je terecht kunt voor apps, games, films, muziek, boeken en meer. Maar hoe werkt de Store precies en wat kun je ermee?

Lees verder na de advertentie.

Google brengt geregeld een nieuwe Google Play-versie uit met nieuwe functies. Door de jaren heen is het design op de schop gegaan en zijn er makkelijkere manieren toegevoegd om te betalen en apps te updaten. Download Google Play Store hier, in ons handige overzicht met de laatste artikelen over Google Play, zodat je altijd de meest recente versie hebt. Ook laten we je zien hoe je de app weer op je toestel krijgt als je per abuis Google Play verwijderd hebt.

Download Google Play Store en lees nieuws

Omdat Google Play veelvuldig wordt geüpdatet, hebben we de meest recente berichten over Googles app-winkel voor je op een rijtje gezet. De download-berichten worden aangeduid met het woord ‘Download’ in de titel, waar je het betreffende apk-bestand kunt downloaden. Zo blijf jouw app-winkel altijd up-to-date.

Als er geen download te vinden is, kun je op deze pagina de laatste Google Play downloaden als apk-bestand. Lees ook ons tipartikel over hoe je apk-bestanden installeert op je Android-smartphone of -tablet. Dit is erg eenvoudig te doen, maar vereist wel dat je even de instellingen induikt.

Wat is het?

Google Play is de officiële app-winkel van Google. Je kunt er apps en games downloaden, maar ook films, muziek, boeken en tijdschriften. Al deze secties vallen samen in Google Play, waar je deze content kunt downloaden en kopen, en bij films soms ook kunt huren. Jarenlang was dit alleen mogelijk met een creditcard, maar inmiddels kunnen Android-gebruikers ook een PayPal-account aan hun Google Play-profiel koppelen. Dit maakt het aankopen van content een stuk gemakkelijker.

Heb je geen PayPal, dan is het ook mogelijk om een Google Play cadeaubon aan te schaffen. Die zijn er met 15, 25 of 50 euro en vind je onder meer bij Albert Heijn, BCC, Bart Smit en Bruna. De cadeaubonnen zijn in Google Play in te wisselen, hebben geen vervaldatum en kunnen gespendeerd worden aan apps, games, muziek, films en meer.

Zo ziet de recente Google Play-versie eruit

De Google Play Store biedt een duidelijke onderverdeling in twee secties: Apps & Games en Films, Muziek, Boeken. Als gebruiker kun je tussen de secties wisselen door te swipen, waarbij de categorieën zijn ondergebracht in de hoofdsecties.

download google play store

Vanuit de verschillende secties kun je subcategorieën bekijken zoals ‘Populairste items’, ‘Vroegtijdige toegang’, ‘Familie’ en ‘Keuze van de redactie’. Bij Apps & Games hebben die subsecties dezelfde groene kleur terwijl de subsecties bij Entertainment de kleuren aanhouden die je nu al voor de hoofdcategorieën in Google Play vindt.

De categorieën bevatten verder de snelkoppelingen naar bijgewerkte of nieuwe content en aanbevelingen die de redactie van de Play Store doet. In de header is – net als in de Apple App Store – ruimte voor uitgelichte apps en content.

Google Play PayPal instellen

Als je iets in Google Play wil  kopen, kun je op de koopknop drukken en vervolgens bij het koopvenster op het pijltje naar onderen drukken bij de prijs, waarna ‘betalingsopties’ verschijnt. Hier is het mogelijk om een PayPal-account toe te voegen. Als het PayPal-account is toegevoegd, kun je vervolgens op dezelfde manier selecteren welke betalingsmethode je wilt gebruiken.

Geld terugvragen in Google Play

Het is bij Google Play mogelijk na je aankoop van een app of game je geld terug te vragen, bijvoorbeeld omdat een app niet goed werkt of het toch niet aan jouw verwachtingen voldeed. Doorgaans heb je maximaal twee uur om dit te doen.

google play terugbetaling

Het bedrag terugvragen gaat via Google Play. Als je een app of game hebt gekocht, kun je in de Store naar dezelfde pagina van de app of game gaan. Hier staat dan een knop (zie hierboven) waarmee je het aankoopbedrag kunt terugvragen. Deze knop staat links van de ‘Open’ knop, helemaal bovenaan in Google Play.

Advertenties en in-app aankopen uitschakelen

De meeste apps en games die je in Google Play aantreft, zijn kosteloos te downloaden. Dit hoeft echter niet altijd te betekenen dat een applicatie ook helemaal gratis is. Vaak heeft de ontwikkelaar advertenties aan de app toegevoegd om er toch geld aan te verdienen.

Veel apps bevatten daarnaast zogeheten in-app aankopen, waarmee je door echt geld te spenderen bepaalde functies beschikbaar maakt. Vooral de makers van games als Candy Crush en Pokémon GO harken op deze manieren miljoenen euro’s binnen. Door in die spellen geld uit te geven, kun je je progressie versnellen en maak je meer kans om tegenstanders te verslaan.

Wil je voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen aankopen kunnen doen op jouw Android-toestel, open dan de Google Play-app, tik op de menuknop linksboven en ga naar ‘Instellingen’. Scrol naar het menu ‘Gebruikersinstellingen’ en tik op de optie ‘Verificatie vereisen voor aankopen’. Kies vervolgens ‘Voor alle aankopen via Google Play op dit apparaat’ en voer je wachtwoord in om je keuze te bevestigen. Hierna is voor de aanschaf van elke betaalde app en in-app aankoop een wachtwoord vereist.

Advertenties uitschakelen is wat lastiger; vaak kun je ze alleen weghalen middels een in-app aankoop. Het is daarnaast een optie om bijvoorbeeld de vliegtuigmodus in te schakelen als je een app of game met advertenties gaat gebruiken. Zonder internetverbinding kunnen advertenties immers niet ingeladen worden. Houd er wel rekening mee dat je op die manier app-ontwikkelaars hun broodnodige inkomsten ontzegt.

Google Play Store downloaden

De Google Play Store staat doorgaans standaard geïnstalleerd op je Android-toestel. Wil je de app handmatig downloaden, dan vind je daarvoor via deze link het installatiebestand. Je downloadt dan het apk-bestand, dat je kunt installeren door de stappen te doorlopen in ons tipartikel apk-bestanden installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu