Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Pokémon GO-evenement in Amstelveen uitgesteld tot de herfst

Erwin Vogelaar
29 juli 2017, 12:46
2 min leestijd
Pokémon GO-evenement in Amstelveen uitgesteld tot de herfst

Het Pokémon GO-evenement in Amstelveen gaat op 12 augustus niet door. Ontwikkelaar Niantic heeft besloten het ‘Safari Zone Event’ uit te stellen tot de herfst.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO-evenement Amstelveen uitgesteld

Het Safari Zone Event van Pokémon GO in Amstelveen is uitgesteld. Op 12 augustus zouden spelers naar winkelcentrum Stadshart Amstelveen gaan om samen Pokémon te vangen. Niantic stelt dat het evenement nu in de herfst plaatsvindt. Reden voor het uitstel is de dramatische eerste editie van het evenement in Chicago.

pokémon go-evenement

Het idee achter het Safari Zone Event is dat een hoop Pokémon GO-spelers bij elkaar komen. Onder andere om Pokémon te vangen die normaal enkel in andere continenten te vinden zijn. Ook krijgen aanwezigen de kans om een Legendary Pokémon te vangen.

Problemen in Chicago

Tijdens het evenement in Chicago hadden de aanwezige spelers slecht mobiel bereik. Tevens had Pokémon GO zelf serverproblemen. Hierdoor kon nauwelijks iemand spelen. Dit resulteerde onder andere in het uitjoelen van de ceo van Niantic die de aanwezigen toesprak. Bezoekers krijgen als goedmaker de twintig dollar voor hun ticket terug en voor honderd dollar aan Pokécoins.

Niet iedereen neemt hier genoegen mee. Een groep van tientallen spelers heeft nu een rechtszaak aangespannen tegen Niantic. Ze beschuldigen het bedrijf van valse reclame. De aanklagers willen dat Niantic ook de kosten voor de reizen naar het evenement vergoedt. Sommige spelers zijn namelijk van ver gekomen.

Goedmakertje

De evenementen in Kopenhagen en Praag op 5 augustus en de evenementen in Stockholm en Amstelveen op 12 augustus zijn uitgesteld. Opvallend genoeg gaat het evenementen in Yokohama op 14 augustus wel gewoon door. Dit geldt ook voor de evenementen in Frankrijk, Spanje en Duitsland op 16 september.

Als een goedmakertje voor het uitstel stelt Niantic dat Pokémon die normaal niet in Europa voorkomen, binnenkort tijdelijk in verschillende Europese steden opduiken. Denk aan Tauros en Farfetch’d. Het is nog niet duidelijk of die Pokémon alsnog enkel in Amstelveen te vangen zijn, of dat je ze ook op andere plekken tegenkomt.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bronnen: Niantic, Polygon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu