De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit kan een Razer-smartphone met een focus op gamers betekenen

Erwin Vogelaar
22 juli 2017, 18:49
2 min leestijd
Dit kan een Razer-smartphone met een focus op gamers betekenen

Er is waarschijnlijk een Razer-smartphone in de maak. Dit bedrijf kennen we voornamelijk van zijn gaming-laptops, toetsenborden en muizen, maar wat kan een smartphone betekenen?

Lees verder na de advertentie.

mogelijkheden voor een Razer-smartphone

Razer wil een smartphone maken voor gamers, zo stelt Bloomberg. Het bedrijf gaat zichzelf waarschijnlijk binnenkort introduceren op de beurs en met een deel van het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat Razer een telefoon maken.

Een Razer Phone zat er al aan te komen. Begin dit jaar heeft het het bedrijf namelijk Nextbit overgenomen. Nextbit is een smartphonebedrijf met een focus op de cloud, dat is opgericht door leden van het team achter Android en het hoofd van design bij HTC. Het bedrijf heeft al eerder de smartphone Robin uitgebracht.

razer-smartphone

Er is nog verder niets bekend over de smartphone, behalve dat de focus op gamers ligt. Gezien de overige producten van Razer verwachten we in ieder geval wat overdreven led-lampjes en een Razer-logo op de achterkant. Maar hoe kan het toestel verder gamers aanspreken? Er zijn een aantal mogelijkheden.

Nvidia Shield

Razer richt zich voornamelijk op pc-gamers en niet op mensen die wel eens game op hun smartphone spelen. Er is dus een kans dat het bedrijf de richting van de Nvidia Shield op gaat, met de mogelijkheid om games van een pc naar de smartphone te streamen. Dit geeft de mogelijkheid om allerlei pc-games onderweg te spelen.

Fysieke knoppen

Wellicht onderscheidt Razer deze smartphone van andere telefoons op de markt door gebruik van fysieke knoppen. Gamers mopperen regelmatig dat gamen met virtuele knoppen veel minder lekker speelt dan het gevoel van een knop aanraken en indrukken.

Virtual reality

Of Razer duikt op de nieuwste ontwikkeling van mobiel gamen: virtual reality. Hiervoor zou het bedrijf wel de concurrentie aan moeten gaan met onder andere Samsung en Google, maar het is een mogelijkheid. Op een vr-bril is in ieder geval veel meer ruimte voor ledlampjes.

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Razer Phone
Razer Phone

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu