‘Samsung maakt toestel met multifunctionele led-ring rondom camera’

Jarno Stinissen
16 juni 2016, 17:05
1 min leestijd
‘Samsung maakt toestel met multifunctionele led-ring rondom camera’

Een van de nieuwe budgetsmartphones van Samsung zou over een speciale led-ring, genaamd Samsung Smart Glow beschikken. De feature  zorgt ervoor dat gebruikers op de hoogte blijven van notificaties en meer.  

Lees verder na de advertentie.

Samsung Smart Glow

samsung smart glow

De Samsung Smart Glow-feature is een speciale led-ring rondom de cameralens van je smartphone. Het ringetje  licht op wanneer de gebruiker bijvoorbeeld een notificatie ontvangt. Dat meldt GalaxyClub op basis van betrouwbare bronnen. Samsung Smart Glow werkt op een vergelijkbare manier als het ouderwetse led-lampje dat aan de voorkant van de Samsung-smartphones zit. Zo kun je bijvoorbeeld aan de kleur zien of je een inkomend berichtje hebt,  de accu van je toestel bijna leeg is of vol en nog veel meer.

Een andere feature van Smart Glow is de mogelijkheid om selfies te maken. Als  het ringetje rondom de cameralens oplicht waneer de camera-app is geopend, betekent dit dat de smartphone een gezicht heeft gedetecteerd. Het toestel neemt dan na enkele seconden zelf een foto.

De Samsung Smart Glow-feature is hoogstwaarschijnlijk voor het eerst te vinden op de Galaxy J2 (2016). Alhoewel het budgettoestel nog gepresenteerd moet worden, is de verwachting dat de smartphone binnenkort al te koop is in  India. Of we in de toekomst andere Samsung-toestellen gaan zien met deze opvallende feature is nog maar de vraag. Vooralsnog is er niets bekend over een dergelijke functie op de te verwachten high-end toestellen van Samsung, zoals de nieuwe Galaxy Note 7.

samsung smart glow
Bron: GalaxyClub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu