Deze gadget maakt van je smartphone of tablet een echte controller

Redactie
23 februari 2015, 16:11
1 min leestijd
Deze gadget maakt van je smartphone of tablet een echte controller

ScreenStick is een heuse controller-stick voor gebruik met mobiele apparaten met een touchscreen, zoals Android-smartphones en -laptops. Om weer ‘echt’ te kunnen gamen.

Lees verder na de advertentie.

We gamen steeds vaker op onze smartphones en tablets, maar de besturing van veel games blijft helaas ondermaats. Het gevoel van een controller in je hand in gewoonweg nog steeds erg fijn, en de mensen achter het Kickstarterproject ScreenStick willen diezelfde ervaring naar mobiele apparaten brengen.

Wat kun je met ScreenStick?

De ScreenStick bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een aluminium basis, twee zuignappen en twee verschillende sticks die je met het accessoire kunt gebruiken. De aluminium basis wordt met twee zuignappen aan een scherm vastgemaakt, waarna je de keuze hebt om de  Simulator Stick of Gaming Stick te gebruiken.

screenstick2

De Simulator Stick is langwerpig en wordt veelal gebruikt in vliegsimulatiespellen, de Gaming Stick komt bekend voor bij gamers: deze is grotendeels hetzelfde als het ronde pookje van de meeste gamecontrollers. De ScreenStick werkt gewoon via aanrakingen met het scherm, waardoor je geen extra software nodig hebt.

Bovenstaande  video laat zien hoe de Screenstick wordt bevestigd.

ScreenStick op Kickstarter

Kopen?

Het is mogelijk om een ScreenStick te kopen voor een adviesprijs van 8 pond (10,9 euro) en 6 pond verzendkosten (8,1 euro). In totaal ben je dan 19 euro kwijt. Deze prijs geldt alleen voor de Early Bird-backers, daarna kost de ScreenStick 23 euro inclusief verzendkosten naar Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu