Sony Ericsson sluit contract met NFC-chipfabrikant NXP

Sony Ericsson heeft een deal gesloten met de Nederlandse chipfabrikant NXP. NXP is onder andere de leverancier van NFC-chips, bedoeld voor Near Field Communication zoals draadloos afrekenen. Sony Ericsson is na Samsung de tweede Android-distributeur die NFC-chips in haar telefoons implementeert. Wanneer we de eerste Sony Ericsson met een NFC-chip in de winkel kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sony Ericsson is geen nieuwe klant van NXP; eerder bracht de smartphonefabrikant al de Xperia Acro in Japan uit. Dit was het eerste toestel van Sony Ericsson dat een NFC-chip bevatte. In het door NXP uitgebrachte persbericht staat dat de NFC-chips in de Xperia-lijn zullen worden gebruikt.

Het gaat om de PN65 chip. Deze chip wordt op dit moment ook al (met succes) in de Google Nexus S gebruikt en heeft volgens NXP het hoogst mogelijke veiligheidsniveau. NXP stelt dat het contract met Sony Ericsson wederom een bewijs is van het enorme potentieel dat in het gebruik van NFC-chips schuilt. De verwachting van NXP is dat door het toenemende gebruik van NFC-chips deze omzetgroep met 2-4 procent zal toenemen in de tweede helft van 2011.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.