De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony ontwikkelt razendsnelle camerasensor

Redactie
26 februari 2011, 16:22
1 min leestijd

Digitale zoom, matige witbalans en uitgewassen kleuren: het zijn waarschijnlijk enkele minpunten van de camera op jouw telefoon. Anno 2011 is de camera-functie van een telefoon vaak één van de minste functies. Dit komt vaak door de matige sensor in de telefoon. Sony hoopt in de toekomst telefoons uit te rusten met betere sensoren. Het bedrijf is een nieuwe sensor aan het ontwikkelen die foto’s kan schieten met een grootte van bijna 18 megapixels. Daarnaast is de sensor razendsnel en is een toekomstige telefoon in staat om veel foto’s achter elkaar te schieten. Dankzij een nieuwe verwerkingstechniek heeft de sensor tot 75 procent minder tijd nodig om een foto te genereren.

Maar er is meer: de CMOS-sensor is in staat om video’s nog sneller te verwerken. Zo is het mogelijk om videofilmpjes te maken met een snelheid van 120 frames per seconde.

Lees verder na de advertentie.

Natuurlijk zegt een hoog aantal megapixels niets over de kwaliteit van de foto’s. We moeten dus gewoon wachten tot de sensor in een telefoon verschijnt om te oordelen over de fotokwaliteit. Het is nog onbekend wanneer de sensor beschikbaar is en in welk toestel de sensor verschijnt. Even wachten nog!

Bron: Electronista

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu