De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Kijktip: Spotlight Stories op YouTube met Google Cardboard

Erwin Vogelaar
22 december 2015, 21:54
1 min leestijd
Kijktip: Spotlight Stories op YouTube met Google Cardboard

Google zet de bijzondere Spotlight Stories op YouTube zodat iedereen ze kan zien. Zet je Google Cardboard op en geniet.

Lees verder na de advertentie.

Spotlight Stories YouTube

Om Google Cardboard te promoten heeft Google filmmakers gevraagd om korte animatieverhalen te maken waar de kijker in rond kan kijken via een vr-bril. Deze prachtige filmpjes werden eerste enkel beschikbaar gemaakt voor Motorola-aparaten. Later kwam er ook een app in de Play Store te staan, maar ook die was maar voor een beperkt aantal toestellen beschikbaar. Binnenkort kan iedereen kijken.

Google zet de video’s niet allemaal tegelijk online. Je kunt nu alvast het eerste verhaaltje bekijken, getiteld Special Delivery. Gemaakt door Aardman Animations, de makers van Wallace and Gromit en Shaun the Sheep, is dit een verhaaltje met een fijne kerstsfeer.

De video’s zijn ook te kijken zonder vr-brilletje. Op een desktop moet je de besturingsknop dan gebruiken en op een smartphone kun je ronddraaien. Het leukste is natuurlijk om Cardboard of een andere bril op te zetten en met je hoofd rond te kijken. Omdat je altijd naar een specifieke kant van de video kijkt, kun je de verhalen dus ook goed meerdere keren aanzetten om alle details mee te krijgen.

Spotlight Stories kijken

De video’s van Spotlight Stories worden in een apart YouTube-kanaal gezet. Meer verhalen worden volgend jaar toegevoegd.

Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu