The Oona: plak je Android-toestel stijlvol aan autoruit of bureau

Redactie
10 mei 2011, 16:16
1 min leestijd
The Oona: plak je Android-toestel stijlvol aan autoruit of bureau
oona telefoon

De Oona is een nieuwe ophangmogelijkheid voor je smartphone. Het bestaat uit één blokje metaal met aan beide kanten een zuignap. De ene zuignap maak je aan de telefoon vast, de andere aan de autoruit, een bureau, een koelkast, een whiteboard of ander voorwerp met glad oppervlak. De Oona-houder is een Kickstarter-project, dus moet er eerst 10.000 dollar bijeen worden gebracht om dit project te realiseren.

Zeker in de auto kun je zorgen voor een bijna onzichtbare bevestiging. Er lopen geen ontsierende kabels door het beeld, maar dat heeft wel als nadeel dat je toestel tijdens het navigeren niet opgeladen blijft. Aan de zuignap hebben de bedenkers extra aandacht besteed: “We spent a lot of time designing the right suction cup for The Oona,” zegt Sam Gordon, een van de mensen achter het project. “The ones we prototyped early on were made of a thermoplastic elastomer so they could be easily injection molded. After testing we found that low shore durometer silicone produced the best results.”

Lees verder na de advertentie.

the oona onderdelen

The Oona is zodanig ontworpen dat je ‘m meermaals per dag kunt vastplakken en weer loshalen. Bovendien is het accessoire klein genoeg om makkelijk op zak te kunnen steken. Wil je zo’n Oona, dan kun je voor 25 dollar aan het project meedoen. Je krijgt dan de houder thuisgestuurd als het project doorgaat. Voor internationale verzending moet je nog wel 25 dollar erbij optellen, dus het loont de moeite om met meerdere mensen tegelijk te bestellen om de kosten te drukken.

Meer info op: TheOona.com en Kickstarter.

In onderstaand filmpje demonstreren ze het met een iPhone, maar dit werkt natuurlijk net zo goed met elk type smartphone met gladde achterkant.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu