‘Zo ziet Android 6.0 eruit op een Samsung-smartphone’

Redactie
18 november 2015, 16:13
1 min leestijd
‘Zo ziet Android 6.0 eruit op een Samsung-smartphone’

Smartphone-fabrikanten zijn hard aan de slag om hun toestellen gereed  te maken voor de uitrol van Android 6.0 Marshmallow. Zo ook Samsung.

Lees verder na de advertentie.

Vanaf december kunnen de eerste Samsung-gebruikers de upgrade naar Android 6.0 verwachten. TouchWiz, Samsungs Android-skin, is daarbij weer aangepast aan de nieuwe mogelijkheden van het besturingssysteem. Er zijn screenshots  uitgelekt die een voorproefje geven van de looks van interface.

TouchWiz met Android Marshmallow: zo ziet het eruit

Samsung is al enige tijd bezig TouchWiz gebruiksvriendelijker te maken, zonder overbodige en kleurrijke toevoegingen. De fabrikantskin voelt al een stuk ‘schoner’ aan, maar Samsung is nog niet klaar. De nieuwe TouchWiz-skin die over Android Marshmallow wordt gelegd, wordt waarschijnlijk nog strakker en  eenvoudiger.

De welbekende blauwgroene achtergrond,  die veelal deed  denken aan Samsungs eigen besturingssysteem Tizen OS, is op veel plaatsen verdwenen. De kleur is in  het snelle instellingen-menu bijvoorbeeld vervangen door een lichte tonen  als wit en grijs, hoewel de kleurtjes van de pictogrammen  behouden zijn gebleven.

Of dit daadwerkelijk de definitieve versie van TouchWiz is, blijft onbekend totdat Samsung zelf beelden naar buiten brengt of het eerste toestel officieel een update ontvangt. Dat staat vooralsnog gepland voor volgende maand.

Bekijk hier wanneer Samsung-smartphones de Android 6.0-update krijgen

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu