De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is waarom Twitter de stekker uit Vine trekt

Erwin Vogelaar
29 oktober 2016, 18:57
2 min leestijd
Dit is waarom Twitter de stekker uit Vine trekt

Het nieuws dat Vine stopt kwam uit het niets, maar inmiddels weten we meer over waarom Twitter Vine de nek om draait. Giphy en Pornhub staan alvast klaar om gebruikers op te vangen.

Lees verder na de advertentie.

Twitter Vine

Toen Twitter aankondigde dat Vine in de komende maanden stopgezet wordt, zorgde dat voor een stortvloed aan geschokte reacties. Onder andere werd er op Twitter een hoop favoriete Vine’s gedeeld door fans. Een reden voor de sluiting had Twitter niet gegeven. Het blijkt nu dat Vine altijd moeite heeft gehad om geld te verdienen. Daarnaast groeide de concurrentie zo hard, dat de grootste gebruikers van de app op andere plekken doorgingen. Dit gecombineerd met de problemen bij Twitter op dit moment, waarbij er honderden mensen hun baan hebben verloren, was reden om Vine te stoppen.

twitter vine

Instagram werd de grootste concurrent voor Vine. Eerst was de app enkel voor foto’s te gebruiken, maar in de zomer van 2013 introduceerde Instagram ook video’s van maximaal 15 seconden. “Instagram was het begin van het einde”, stelt een voormalige werknemer van Vine tegenover The Verge. Instagram wist snel beroemdheden aan te trekken met langere video’s, met later een tijdslimiet van maar liefst 60 seconden. Daarna werd Snapchat de app voor het delen van snelle video’s. Merken betaalden niet langer Vine-sterren voor het maken van reclame, maar vertrokken naar deze succesvollere alternatieven. Voormalig Vine-medewerker Ankur Thakkar geeft het gebrek aan eenheid en leiderschap bij Vine de schuld. Hierdoor innoveerde de app te langzaam.

Er zijn nu verschillende partijen die handig inspringen op het sluiten van Vine. Zo heeft gif-dienst Giphy aangekondigd een manier te ontwikkelen om al je Vine’s op te slaan als gifs. Helaas wordt op die manier wel de audio verwijderd en gaat daardoor de magie van menig filmpje verloren. Pornowebsite Pornhub heeft al half grappend aangeboden om Vine te kopen: “Zes seconden is meer dan genoeg”. Om Vine te herdenken, plaatsen we hieronder nog een van onze favoriete robotfilmpjes op het platform (zet je geluid aan!). Klik op de tweet als je een hele serie aan toffe Vine’s wil zien. Leuk voor het weekend.

Bronnen: The Verge, Slashgear, CNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu