De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Instagram voor Android: tips en trucs

Redactie
3 min leestijd
Instagram

Instagram is de populairste app om foto’s en video’s met anderen te delen.  Android Planet legt je alle ins-and-outs van de Instagram Android-app uit, met enkele handige tips en tricks.

Het laatste nieuws over Instagram

Lees verder na de advertentie.

Een korte introductie

Het delen van foto’s en later ook video’s is door Instagram compleet veranderd. De app introduceerde als één van de eerste foto-apps filters, waarna elk lelijk kiekje in een mooie foto werd veranderd. Sinds het ook mogelijk is om video’s te schieten en van dezelfde eigenschappen als een foto te voorzien, is Instagram een uitstekende multimedia-app die door meer dan  honderden  miljoen mensen wordt gebruikt. Ook Facebook is er gek op: de foto-app werd in 2012 voor een miljard doller overgenomen.

Foto’s en video

instagram-fotosvideos.jpg

Bij Instagram is het mogelijk om zowel foto’s als video’s te delen. Het is mogelijk om vanuit de app een foto of video te schieten, maar je kunt ook de galerij openen om oudere content van een leuke filter of ander effect te voorzien. Alle foto’s en video’s worden op jouw profiel opgeslagen, die eveneens via het web te bekijken zijn. Wil je niet dat iedereen met jouw foto’s en video’s meekijkt? Stel dat via de instellingen van de Instagram Android-app in dat jouw profiel moet worden afgeschermd.

In juni van 2013 werd het mogelijk om ook video’s via Instagram te delen. De aankondiging van Instagram video kun je hieronder bekijken. Deze video’s zijn, net als foto’s, ook van verschillende filters en andere bewerkingsopties te voorzien.

http://vimeo.com/68765934

Filters en effecten

instagram-filters.jpg

Instagram staat bekend om zijn filters, een soort kleureffecten die je aan foto’s en video’s kunt toevoegen. Deze filters zijn via de onderste balk toe te voegen op het moment dat je een foto of video bewerkt. Als je op een filter drukt, zie je direct het effect. Verder is het ook nog mogelijk om middels vervagingseffecten diepte te creëren, een rand aan een foto toe te voegen, de foto of video recht te zetten en de kleuren een boost te geven.

De meest populaire filters zijn Lo-Fi (16 procent), X-Pro II (12 procent), Amaro (11 procent) en Hudson (10 procent). Daarmee zijn de filters die de kleuren flink op de schop nemen en versterken, dus het populairst. Echter vinden Instagram-gebruikers het filter Hefe de fijnste: dit filter krijgt gemiddeld de meeste likes.

Je creaties delen

instagram-privebericht.jpg

Je creaties kun je delen met verschillende netwerken, zoals Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr en Foursquare. Het is ook mogelijk om andere Instagram-gebruikers in de foto te taggen en foto’s aan een speciale fotokaart toe te voegen. Door eerstgenoemde verschijnt de foto als notificatie bij degene die je hebt getagt, door het laatste kun je een eigen overzicht creëren waarmee je automatisch een visualisatie van je eigen foto’s maakt.

Naast foto’s delen kunnen Instagram-gebruikers hun creaties ook delen als privébericht. Deze nieuwe functie wordt Instagram Direct genoemd. Bij het verzenden van privéberichten kun je een aparte groep met contactpersonen aanmaken – of gewoon één contactpersoon selecteren – die vervolgens de foto te zien krijgen. Hier krijgen de betreffende personen een notificatie van. De personen waarmee de foto is gedeeld, kunnen op de foto reageren door een reactie te plaatsen. Deze reacties zijn logischerwijs alleen zichtbaar voor degenen in het gesprek.

Download de Instagram Android-app

De Instagram Android-app is gratis in Google Play te downloaden. De app wordt regelmatig van updates voorzien waardoor deze steeds meer features krijgt.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Instagram archief

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu