Vodafone 4G-netwerk vanaf 2015 landelijk dekkend
Gijs Ettes

Vodafone 4G-netwerkIn navolging van de uitrol van het T-Mobile 4G-netwerk heeft ook Vodafone vandaag bekendgemaakt dat het in 2015 een (vrijwel) dekkend 4G-netwerk wil aanbieden aan zijn klanten. De telecomprovider gaat de komende drie jaar in totaal 810 miljoen euro extra investeren om het Vodafone-netwerk klaar te stomen voor 4G.

Klanten van de provider kunnen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht al gebruikmaken van het Vodafone 4G-netwerk. De landelijke dekking zou aanvankelijk pas over twee jaar gerealiseerd zijn, maar Vodafone geeft nu aan dat vanaf april 2015 klanten door het hele land van 4G kunnen gebruikmaken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Overigens denkt concurrent en marktleider KPN aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 4G landelijk aan te kunnen bieden. De provider betaalde in december vorig jaar bijna 1,4 miljard euro voor frequenties die geschikt zijn voor 4G. Aan het einde van dit jaar moet de 4G-dekking zo’n 80 procent bedragen.

T-Mobile spreekt de ambitie uit eind 2014 80 procent van de klanten in Nederland toegang te kunnen bieden tot 4G. De provincies Limburg, Friesland, Groningen en Drenthe zullen naar verwachting pas in de tweede helft van 2015 beschikken over de snellere internetverbinding. Ook delen van Overijssel krijg pas dan toegang.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.