Vodafone Smart: een compacte en betaalbare Android-telefoon

Wouter Nijsen
16 mei 2011, 16:42
1 min leestijd
vodafone_smart_Android

Wanneer je op zoek bent naar een kleine en goedkope Android-telefoon kon je tot voor kort bij Vodafone terecht voor de 845 Nova. De Vodafone 845 Nova, gemaakt door Huawei, was een compacte prepay Android-telefoon met ondermeer een 2,8-inch 240 x 320 touchscreen en een 3,2 Mp camera. Sinds enige tijd is dit toestel echter niet meer verkrijgbaar maar gelukkig komt er binnenkort een opvolger in de vorm van de Vodafone Smart. Ook deze Android-telefoon zal als prepay-toestel verkocht worden en een vriendelijk prijskaartje meekrijgen.

Lees verder na de advertentie.

De Vodafone Smart heeft net als zijn voorganger een 2,8-inch scherm maar deze is nu van het capacitieve soort, daar waar de 845 Nova een resistief scherm had. Aan boord vinden we Android 2.2, een 528 MHz ARM 11 processor, Wi-Fi, Bluetooth, een 2 megapixel camera en GPS. Met een gewicht van 100 gram en een grootte van 56 x 106 x 12 mm kun je met recht spreken van een lichte en compacte Android-telefoon. De Vodafone Smart zal in verschillende kleuren op de markt komen en gebruikers kunnen het uiterlijk van het toestel naar eigen smaak aanpassen doordat delen van de behuizing te vervangen zijn. Er komen een aantal standaard covers op de markt maar je kunt via een website ook je eigen cover ontwerpen, zoals eerder al mogelijk was bij de HTC Tattoo. Overigens is ook de Vodafone Smart, net als zijn voorganger, afkomstig van fabrikant Huawei.

De Vodafone Smart gaat ongeveer €90 kosten en komt zeer binnenkort in Italië, Duitsland en de UK op de markt. Het is nog niet bekend wanneer de Vodafone Smart in Nederland beschikbaar zal zijn.

http://youtu.be/il9OztJi6xs

Via: Pocket-lint

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu