Wake-up Call: problemen met Desire HD, WhatsApp in Android Market

Redactie
20 oktober 2010, 7:05
2 min leestijd
Wake-up Call: problemen met Desire HD, WhatsApp in Android Market
wake-up-call

Problemen met de nabijheidssensor van de Desire HD, WhatsApp verschijnt in de Android Market, HTC-tablet verschijnt pas in het tweede kwartaal van 2011 en speciale pompoen duikt op. Het is vandaag woensdag 20 oktober 2010, de tijd is 7:05 uur, het wordt vandaag een wisselvallige herfstdag met een maximumtemperatuur van 10 graden ºC en dit is je Wake-up Call: al het korte snacknieuws over Android in één bericht gebundeld.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met de nabijheidssensor van de Desire HD

Sommige eigenaren van een Desire HD klagen over een niet werkende nabijheidssensor. Deze sensor zorgt ervoor dat het scherm uit gaat, wanneer jij je telefoon tegen je oor drukt. Bij telefoons waarbij de sensor niet goed werkt springt het scherm op zwart na het starten van een telefoongesprek. Het gaat overigens om een klein deel van alle Desire HD’s. Er gaan geruchten rond dat HTC binnenkort met een update komt, maar dit kunnen we nog niet bevestigen. Hopelijk later meer!

WhatsApp verschijnt in de Android Market

whatsapp

Even naar elkaar pingen? Het was al langer mogelijk met PingChat!, maar nu is ook het alternatief WhatsApp in de Android Market verschenen. Verstokte fans hebben de app natuurlijk al intensief getest tijdens de betaperiode, maar nu is de publieke versie uitgebracht. Met de app kun je gemakkelijk een bericht maken en versturen naar iemand die ook WhatsApp heeft. Voeg een foto, filmpje of geluidsbestand toe aan berichtje en verstuur deze naar één van je vrienden. Het grote voordeel van WhatsApp is dat de app gemakkelijk communiceert tussen verschillende mobiele besturingssystemen. Goed nieuws: WhatsApp is het eerste jaar gratis!

Downloaden via Android-browser: WhatsApp (gratis)

HTC-tablet pas in het tweede kwartaal van 2011?

htc-tablet

Volgens geruchten stelt HTC een eigen tablet uit. Oorspronkelijk zou deze tabletcomputer in het vierde kwartaal van 2010 uitgebracht worden, maar volgens een uitgelekt rapport kunnen we nu pas in het tweede kwartaal van 2011 een Android-tablet van de fabrikant verwachten. Waarom? Blijkbaar geeft Google versnelde ondersteuning voor Android 3.0 (Gingerbread) aan Motorola en voor Android 3.5 (Honeycomb) aan LG. Hierdoor moet HTC wachten. Een vreemde situatie, die we overigens niet helemaal snappen (waarom verkiest Google LG boven HTC?), maar wellicht heeft Google er goede redenen voor.

Speciale pompoen duikt op

Natuurlijk hebben we het niet alleen maar over nieuwe telefoons en applicaties. Ook buiten de grote bedrijven gebeuren er allerlei leuke gebeurtenissen op het gebied van Android. Neem nu David Watson. Hij is geen CEO van Motorola en geen medeoprichter van Google, maar hij is wel een grote fan van Android. Daarom heeft hij de onderstaande pompoen gemaakt. Wij willen deze pompoen graag lenen voor tijdens de Halloween. Alleen… overleeft dit bijzondere kunstwerk een enkele reis naar Nederland?

pompoen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire HD
HTC Desire HD

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's