Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zoveel data verbruik je tijdens bellen met WhatsApp – update

Redactie
26 maart 2015, 22:00
1 min leestijd
Zoveel data verbruik je tijdens bellen met WhatsApp – update

De belfunctie van  WhatsApp  is voor steeds meer gebruikers beschikbaar en lijkt een hele interessante toevoeging te worden, aangezien het dataverbruik van bellen met WhatsApp vrij laag is.

Lees verder na de advertentie.

Dat blijkt uit een uitgebreide test van Android Planet, die de afgelopen  periode  onder verschillende omstandigheden met andere WhatsApp-gebruikers heeft gebeld. Bellen via WhatsApp gaat via Voice over IP (VoIP), ofwel de dataverbinding van je smartphone. Door te bellen met WhatsApp verbruik je megabytes uit je databundel.

Update: sinds 31 maart is de WhatsApp belfunctie voor iedereen met de laatste versie van de chat-app beschikbaar. Het is dus niet meer nodig dat bestaande gebruikers je bellen om de functie te krijgen.

WhatsApp dataverbruik met bellen

We hebben verschillende minuten gebeld, met verschillende versies van de app en onder verschillende omstandigheden (3G/4G/wifi), waarbij we uitkomen op een gemiddeld gebruik van 250KB per minuut. Dit betekent dat het WhatsApp dataverbruik voor 1MB  zo’n vier minuten bellen is, wat een hele nette score is naast bijvoorbeeld Skype, dat aanzienlijk meer data tijdens VoIP-gesprekken verbruikt.    Met 100MB uit jouw databundel zou je via WhatsApp 400 minuten kunnen bellen.

Op de screenshots hierboven  is te zien hoe de WhatsApp belfunctie er  precies uitziet.  Onder het tabblad ‘oproepen’ kun je al je oproepen zien en bij contacten met een recente Android-versie van WhatsApp verschijnt automatisch een bel-icoontje.

Lees het laatste WhatsApp-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu