Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘WhatsApp komt met markeer-als-gelezen-optie’

Redactie
6 juli 2015, 8:01
1 min leestijd
‘WhatsApp komt met markeer-als-gelezen-optie’

WhatsApp werkt aan een optie waarmee het mogelijk wordt om berichten en gesprekken als gelezen of juist ongelezen te markeren. Mogelijk duidt dit op vernieuwing binnen de ‘blauwe vinkjes’ van de populaire berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

Toen WhatsApp de blauwe vinkjes introduceerde (de blauwe vinkjes uitschakelen is trouwens gewoon mogelijk), brak de hel los. Zowel voor- als tegenstanders maakten zich druk over de nieuwe functie, waarmee het mogelijk is om te bekijken of iemand jouw berichtjes al heeft gelezen. Om gebruikers meer mogelijkheden te geven, gaat WhatsApp naar verluidt extra  opties bieden om te laten zien of een bericht of gesprek is bekeken, of juist niet.

WhatsApp markeer als gelezen

In het vertaalprogramma zijn twee nieuwe zinnen opgedoken: ‘Mark as Read’ en ‘Mark as Unread’, waarbij er wordt gehint naar een knop in de chatlijst die opduikt wanneer de gebruiker over een chat naar rechts swipet – net zoals in veel e-mail-apps gebeurt. Hiermee wordt het mogelijk om een gesprek in zijn geheel als gelezen of juist als niet als gelezen te markeren.

markeeralsgelezen

Mogelijk gaat de nieuwe  WhatsApp markeer als gelezen-functie worden gebruikt om anderen te laten zien dat je hun laatste berichtjes wel of juist niet hebt gelezen. De blauwe vinkjes kunnen namelijk voor frustratie zorgen, mochten de vinkjes wel blauw kleuren maar je hebt nog geen antwoord gekregen. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat ‘markeren als gelezen’ of ‘markeren als ongelezen’ precies gaat doen in de app, maar dat WhatsApp bezig is met deze functies is duidelijk.

Laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu