De blauwe vinkjes in WhatsApp uitschakelen

De blauwe vinkjes in WhatsApp zijn voortaan uit te schakelen. De functie is beschikbaar in de bèta- en stabiele versie van de app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp heeft een populair bètakanaal waar je nog niet uitgebrachte versies van WhatsApp kunt downloaden. Hier heb je de mogelijkheid om nieuwe app-versies als apk-bestand te downloaden en te installeren. De functie is echter ook al beschikbaar in de stabiele versie van de app.

Blauwe vinkjes uitschakelen: hoe?

whatsapp-blauwevinkjesDe blauwe vinkjes uitschakelen in WhatsApp doe je door de bètaversie van de app hier te downloaden, het apk-bestand te installeren en vervolgens naar Account > Privacy > Read Receipts te gaan. Laatstgenoemde kan ook in de stabiele versie van de app.

Als je dit uitschakelt, worden er geen blauwe vinkjes meer getoond bij berichten die jij hebt gezien. Ook zie je geen blauwe vinkjes meer van anderen. Hiermee lijkt de functie grotendeels op het uitschakelen van de laatst gezien-status, waarbij anderen jouw status niet kunnen zien maar jij ook niet die van hen.

Download WhatsApp

WhatsApp is gratis te downloaden in Google Play.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.