Winst HTC daalt voor het eerst in twee jaar

Redactie
6 januari 2012, 13:20
1 min leestijd
Winst HTC daalt voor het eerst in twee jaar
Winst HTC daalt voor het eerst in twee jaar

HTC heeft voor het eerst in lange tijd een lagere winst geboekt dan het kwartaal ervoor. De afgelopen twee jaar boekte het Taiwanese bedrijf recordwinst op recordwinst maar daar lijkt nu een einde aan gekomen te zijn. Het bedrijf wist in het vierde kwartaal van 2011 zo’n 280 miljoen euro winst te boeken, een daling van 25,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de opkomst van Samsung en Apple lijkt ten koste te gaan van de groei van HTC.

In het afgelopen kwartaal zag HTC de winst sterk teruglopen, de omzet daalde echter maar met 2,5 procent. De afgelopen drie maanden heeft HTC niet al te nieuwe telefoons uitgebracht. Onder meer de HTC Sensation XL en HTC Sensation XE kwamen op de markt, maar deze zijn niet zo verschillend van de originele HTC Sensation. Speciaal voor de dames introduceerde de Taiwanese fabrikant de HTC Rhyme met het lichtgevende notificatieblokje genaamd de Charm.

Lees verder na de advertentie.

Verwacht wordt dat HTC de komende periode een nieuwe reeks toestellen zal worden uitgerold. Deze zullen van Android 4.0 Ice Cream Sandwich worden voorzien dat is aangepast met HTC Sense. Omdat het enige tijd kost om de softwarelaag te implementeren is het nog even afwachten op nieuwe HTC-telefoons. Naast Android-telefoons brengt HTC ook toestellen met Windows Phone op de markt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu