Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Xiaomi toont eerste 5G-smartphone ruim voor introductie 5G-netwerken

Thomas Haenen
4 september 2018, 10:12
2 min leestijd
Xiaomi toont eerste 5G-smartphone ruim voor introductie 5G-netwerken

Xiaomi is druk bezig met het teasen van zijn volgende vlaggenschip. Nu blijkt dat deze Xiaomi Mi Mix 3 waarschijnlijk wordt uitgerust met 5G-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi Mix 3 5G-ondersteuning bevestigd

Op Twitter heeft Xiaomi-topman Donovan Sung een foto gedeeld van een Xiaomi Mi Mix 3 die een 5G-netwerk gebruikt. Rechtsboven in beeld prijken de letters ‘5G’. Officieel is de smartphone nog niet onthuld, maar Sung heeft de afgelopen dagen al verschillende details gedeeld. De Mi Mix 3 is waarschijnlijk vanaf dit najaar verkrijgbaar in Xiaomi’s thuisland China.

Xiaomi Mi Mix 3 5G-ondersteuning

De Xiaomi Mi Mix 3 is de eerste smartphone met 5G-ondersteuning ingebouwd. Het bedrijf loopt wel aardig op de zaken vooruit. De verwachting is dat de eerste 5G-netwerken pas op z’n vroegst eind dit jaar beschikbaar zijn in een handjevol steden wereldwijd. In Nederland duurt het mogelijk nog tot 2022 voordat providers hun 5G-netwerk kunnen uitbouwen.

Veel sneller dan 4G

Volgens de Xiaomi-topman gaat 5G downloadsnelheden bieden die tot wel tien keer zo hoog liggen als 4G. Precieze snelheden worden niet genoemd, al gaan de meeste experts er vanuit dat 5G snelheden van 1Gbps of meer bieden. Dat is voor veel mensen sneller dan internet via de kabel.

Verschillende andere fabrikanten werken ook aan toestellen met 5G-ondersteuning. Zo introduceerde Motorola onlangs een Moto Mod, waarmee de Moto Z3 het snellere mobiele internet kan gebruiken. Ook Huawei en LG brengen naar verwachting begin 2019 hun eerste 5G-toestellen uit.

Of en wanneer de Xiaomi Mi Mix 3 naar het Westen komt, is onbekend. Xiaomi is sinds kort wel actief op de Nederlandse markt en gaat zijn smartphones onder andere bij Kruidvat verkopen. Daarnaast worden toestellen als de Pocophone F1 al langer via de grijze import aangeboden bij webwinkels als Belsimpel. De verwachting is dat de Mi Mix 3 dan ook op termijn hier verkrijgbaar is.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu