De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Chinese smartphone Xiaomi Mi4 krijgt metalen design

Redactie
10 juli 2014, 19:32
1 min leestijd
Chinese smartphone Xiaomi Mi4 krijgt metalen design
xiaomi mi4

De Xiaomi Mi4, de opvolger van de succesvolle Mi3 van het populaire Chinese bedrijf, krijgt vermoedelijk een metalen behuizing. Dat blijkt uit een uitnodiging die mede-oprichter van Xiaomi, Bin Lin, op zijn Facebook heeft geplaatst. Op die uitnodiging laat Xiaomi weten dat het tijdens de presentatie van het product de ‘reis van een stuk metaal’ zal vertellen. Logischerwijs duidt dit stuk metaal op de metalen behuizing van de aankomende Xiaomi Mi4.

Op de uitnodiging is ook het cijfer vier te zien. Dit verwijst mogelijk naar de Mi4, de opvolger van de succesvolle en zeer goedkope Mi3. Dit is het huidige toptoestel van Xiaomi, dat in verschillende kleuren beschikbaar is. De behuizing is echter wel van plastic.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi4

Xiaomi is succesvol binnen de Chinese markt, maar is wereldwijd nog minder bekend. Dat begint in Latijns-Amerika en India te komen, want Xiaomi is voorzichtig begonnen daar als eerste nieuwe toestellen op de markt te brengen. Xiaomi heeft ook aangegeven uiteindelijk naar Europa te willen komen, maar het is nog onduidelijk wanneer dit gebeurt.

Xiaomi is daarnaast een grote speler op de smartphonemarkt. Ter vergelijking: Xiaomi verkoopt alleen in China al meer smartphones dan HTC over de hele wereld. Zo wil Xiaomi langzaam de wereld veroveren: eerst in China domineren, en dan langzaam uitrollen naar andere landen met goedkope smartphones die van een hoge kwaliteit zijn.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu