De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Samsung Galaxy S3 Neo Review: vernieuwde versie van de S3

Wouter Nijsen
5 juni 2014, 14:00
2 min leestijd
Samsung Galaxy S3 Neo Review: vernieuwde versie van de S3

Reviewscore

8

Met de Galaxy S3 Neo brengt Samsung een vernieuwde versie van de reguliere S3 uit, die voorzien is van meer werkgeheugen en een recentere Android-versie. De Neo doet erg denken aan zijn voorganger, maar omdat de S3 een uitstekend toestel is, vinden we dat niet storend. In deze Samsung Galaxy S3 Neo review staan we stil bij de features van de nieuwe smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Gunstig prijskaartje

Galaxy S3 Neo review

Het is enigszins opvallend dat Samsung twee jaar na het uitbrengen van de Galaxy S3 ervoor kiest om een vernieuwde versie van het toestel uit te brengen. Wel wordt de S3 Neo met een gunstiger prijskaartje in de markt gezet. Daarmee wilt het Zuid-Koreaanse bedrijf zich richten op de gebruikers die niet teveel geld willen spenderen aan een smartphone.

De Samsung Galaxy S3 Neo voert inwendig een aantal veranderingen door. Zo is er allereerst een snellere 1,4GHz quadcore-processor aanwezig, die wordt bijgestaan door meer werkgeheugen (1,5GB) dan zijn voorganger (1GB). Dit zorgt ervoor dat de Galaxy S3 Neo nog sneller is dan de S3  en geen enkele moeite heeft met het draaien van (zware) applicaties.

Standaard voorzien van KitKat

De grootse vernieuwing zit echter in de software van de Galaxy S3 Neo. Waar de reguliere S3 uit de doos met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) kwam en later werd bijgewerkt naar Android 4.3 (Jelly Bean), draait de S3 Neo standaard op Android 4.4 (KitKat). Deze recentere versie van het mobiele besturingssysteem brengt ook een aantal handige Samsung-apps met zich mee.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan S Voice, waarmee je met je stem commando`s kunt geven om bepaalde acties uit te voeren. Ook aanwezig is Smart Stay, een functie die weet wanneer je naar het scherm van de Neo kijkt om teksten te lezen. Doe je dat niet, dan schakelt het display zichzelf uit. Tot slot is de S3 Neo voorzien van S Beam, waarmee je snel en simpel foto`s en video`s kunt uitwisselen.

Mooi scherm

Verder is de Galaxy S3 Neo voorzien van hetzelfde, prachtige scherm als de normale S3. Deze heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wat zorgt voor een pixeldichtheid van 306 ppi. Hierdoor zien beelden  er ook op de S3 Neo erg fraai uit. Ook fijn is dat het amoled-scherm energiezuinig is, zodat je langer kan doen met een volle batterijlading.

Tot slot beschikt de Samsung Galaxy S3 Neo over dezelfde camera`s als de S3 (8 en 1,9 megapixels) en de 2100 mAh-batterij. Ook het design van de smartphone blijft ongewijzigd, al is dat wel een beetje jammer. We waren namelijk niet zo te spreken over de behuizing van de Galaxy S3, omdat deze goedkoop en niet stevig aanvoelt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S3 Neo
Samsung Galaxy S3 Neo

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu