Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S3 Neo

Samsung Galaxy S3 Neo
8,0
Scherm 4.8 inch
Camera 8 megapixel

Samsung Galaxy S3 Neo: budgetmodel met KitKat

De Galaxy S3 Neo werd medio 2014 geïntroduceerd en is voor een relatief goedkoop toestel behoorlijk goed voorzien. Uit de doos draait de betaalbare Samsung-smartphone op Android KitKat en ook onder de motorkap is er veel moois te zien. Zo is er 1,5GB aan werkgeheugen aan boord en een vlotte Qualcomm Snapdragon 400 met een 1,4GHz quadcore-processor. Dit zorgt ervoor dat de Neo Android vloeiend kan draaien.

De overige hardware en het design van de Galaxy S3 Neo zijn gelijk aan dat van de Galaxy S3. Met zijn specs en software is eerstgenoemde echter nét wat toekomstbestendiger. De Neo biedt alle voordelen van zijn voorganger en doet daar nog een schepje bovenop.

De Galaxy S3 Neo in vogelvlucht

Als gezegd is de Galaxy S3 Neo een nieuwe en verbeterde versie van de Galaxy S3, het vlaggenschip van Samsung dat medio 2012 werd uitgebracht. De Neo is op veel fronten hetzelfde, maar wijkt op een aantal belangrijke punten ook af. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel voor je uitgelicht.

  • Snelle 1,4GHz quadcore-processor en 1,5GB aan werkgeheugen
  • 16GB opslag die is uit te breiden met een geheugenkaartje
  • Groot 4,8 inch-scherm met een 720p-resolutie
  • 8 megapixel-camera aan de achterzijde, 1,9 megapixel-frontcamera

Meer over de Galaxy S3 Neo

samsung galaxy s3 neoNet als zijn voorganger beschikt de Galaxy S3 Neo over een 4,8 inch super-amoled-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dankzij deze hd-resolutie zien filmpjes, foto’s en websites er lekker scherp uit. Bovendien is het amoled-scherm energiezuinig, aangezien zwarte pixels niet belicht hoeven te worden en dus geen stroom vragen. Uit de doos draait de Neo op Android 4.4 KitKat, een recente versie van het besturingssysteem dat veiliger en efficiënter is. Daaroverheen heeft Samsung zijn TouchWiz-skin gelegd. Deze kenmerkt zich door veel kleuren en in principe alle apps die je nodig hebt, zodat je niet meteen Google Play in hoeft te duiken.

Het toestel heeft een vlotte 1,4GHz quadcore-processor en 1,5GB aan werkgeheugen die er samen voor zorgen dat je moeiteloos meerdere apps en zware games kunt draaien. Wisselen tussen apps gaat probleemloos. Met fotografie heeft de Neo ook geen problemen. Aan de achterkant vind je een 8 megapixel-camera met flitser die perfect is voor het schieten van foto’s en hd-filmpjes op vakantie. Voor het nemen van zelfportretten of het voeren van videogesprekken via bijvoorbeeld Skype is er een 1,9 megapixel-frontcamera. Verwacht er geen wonderen van, maar de camera doet wat hij moet doen.

S Voice, Smart Stay, S Beam

Tot slot heeft Samsung enkele handige functies aan Android toegevoegd. Zo kun je met S Voice commando’s met je stem geven om bepaalde acties uit te voeren. Ook handig is Smart Stay, een functie waarmee de Neo in de gaten houdt of je nog naar het scherm kijkt om teksten te lezen. Is dat inderdaad het geval, dan zal het scherm niet dimmen of zichzelf uitschakelen. Wil je snel foto’s, video’s of andere bestanden uitwisselen heb je daarvoor S Beam. Je hoeft alleen twee telefoons die de functie ondersteunen tegen elkaar te houden, en de overdracht begint.

→ Check ook de beste Samsung Galaxy S3 Neo prijzen van dit moment.

Pluspunten Galaxy S3 Neo

  • Draait op recente Android-versie
  • Snelle quadcore-processor
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten Galaxy S3 Neo

  • Geen 4G
  • Plastic achterzijde
Samsung Galaxy S3 Neo
8,0
Welke Samsung Galaxy S3 Neo wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy S3 Neo aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Samsung Galaxy S3 Neo video

Laatste berichten

De Galaxy S3 in vier varianten, en dit zijn de beste prijzen

De Galaxy S3 in vier varianten, en dit zijn de beste prijzen

Nieuws De Samsung Galaxy S3 is mogelijk het belangrijkste toestel ooit voor Samsung. De Galaxy S3 is niet alleen de meest populaire smartphone ter wereld, het was de smartphone waarmee Samsung…
Samsung Galaxy S3 Neo Review: vernieuwde versie van de S3

Samsung Galaxy S3 Neo Review: vernieuwde versie van de S3

8
Reviews Met de Galaxy S3 Neo brengt Samsung een vernieuwde versie van de reguliere S3 uit, die voorzien is van meer werkgeheugen en een recentere Android-versie. De Neo doet erg denken aan zijn voorganger, maar omdat de S3 een uitstekend toestel is, vinden we dat niet storend. In deze Samsung Galaxy S3 Neo review staan we stil bij de features van de nieuwe smartphone.
Dit zijn de Samsung-toestellen die KitKat krijgen (en wanneer ze ‘m krijgen)

Dit zijn de Samsung-toestellen die KitKat krijgen (en wanneer ze ‘m krijgen)

Nieuws Een lijst met alle Samsung KitKat updates is uitgelekt en geeft een beeld van het updateschema van de Zuid-Koreaanse fabrikant en de Samsung-toestellen die van Android 4.4 worden voorzien. Het…