Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy Fame

Samsung Galaxy Fame
Scherm 3.5 inch
Camera 5 megapixel

Samsung Galaxy Fame:  budgettoestel met een compact formaat

De Galaxy Fame  was  een van de populairste budgettoestellen van Samsung. De kleine smartphone werd begin 2013 uitgebracht en beschikt over een klein 3,5 inch-scherm met een resolutie van 480 bij 320 pixels. Onder de motorkap vinden we een 1GHz-processor (Cortex A9), die wordt bijgestaan door 512MB aan werkgeheugen. Aan boord is verder een 5-megapixel-camera met een led-flitser en autofocus. Ook beschikt de Galaxy Fame over een  vga-frontcamera om videogesprekken mee te voeren. Het opslaggeheugen bedraagt 4GB en is uit te breiden tot 64GB middels een micro-sd-kaartje.

De 1300 mAh-accu staat garant voor een beltijd van 6 tot 8 uur. Omdat het scherm een relatief lage resolutie heeft, is het echter niet nodig om tussentijds de Galaxy Fame bij te laden. De smartphone meet 113,2 bij 61,6 bij 11,6 millimeter en weegt 121 gram.

De Samsung Galaxy Fame in vogelvlucht

De Samsung Galaxy is een budgettoestel dat voorzien is van matige specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Voorzien van 3,5 inch-scherm met 480 bij 320 pixels
  • Wordt aangedreven door een 1GHz processor met 512MB werkgeheugen
  • 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte
  • 1300 mAh-batterij voorziet het toestel van energie

Meer over de Samsung Galaxy Fame

Samsung Galaxy FameDe Samsung Galaxy Fame is met zijn afmetingen van 113,2 bij 61,6 bij 11,6 millimeter een lekker compact toestel, dat ook nog eens vrij licht is (121 gram). De Galaxy Fame werd oorspronkelijk uitgebracht met Android 4.1 (Jelly Bean) en is naderhand helaas niet geüpdatet. Het besturingssysteem is daarom behoorlijk verouderd, en dat is jammer.

Vooral fijn is het feit dat de Galaxy Fame over een camera aan zowel de voor- als achterzijde beschikt. Laatstgenoemde schiet aardige kiekjes, maar je moet  geen wonderen van verwachten. De frontcamera is geschikt voor het maken van incidentele selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype.

De Fame is verder voorzien van 4GB aan opslagruimte, wat aan de karige kant is. Zeker na de installatie van het besturingssysteem en enkele apps zul je weinig ruimte overhouden. Het is daarom raadzaam om een micro-sd-geheugenkaartje aan te schaffen, zodat je genoeg plaats heb voor al je apps, foto’s en video’s.

Pluspunten Galaxy Fame

  • Compact formaat
  • Niet duur
  • Twee camera's aanwezig

Minpunten Galaxy Fame

  • Relatief lage schermresolutie
  • Specificaties erg matig
Samsung Galaxy Fame
Welke Samsung Galaxy Fame wil je?
Wij hebben momenteel geen Samsung Galaxy Fame aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Cashback Samsung: ook budgettoestellen tijdelijk goedkoper verkrijgbaar

Cashback Samsung: ook budgettoestellen tijdelijk goedkoper verkrijgbaar

Nieuws De Cashback-actie van Samsung loopt al een aantal weken, maar is gelukkig nog niet geëindigd. Wil je bijvoorbeeld een Galaxy S4 kopen, dan krijg je tot en met 31 maart…
‘Samsung wil goedkope Galaxy’s updaten naar Android 4.4’

‘Samsung wil goedkope Galaxy’s updaten naar Android 4.4’

Nieuws Samsung overweegt om goedkope Galaxy’s waaronder de Galaxy S4 Mini, Galaxy S3 Mini en Galaxy Ace 3 te voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat). Daarnaast staan de Galaxy…