Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy J5

Scherm
5.2 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

Galaxy J5: interessante midranger van Samsung

De Samsung Galaxy J5 doet het met midrange  specs, te beginnen met de 5 megapixel-frontcamera. Dankzij de groothoeklens kun je brede selfies maken en de flitser zorgt ervoor dat zelfportretten ook bij weinig licht lekker scherp ogen. Aan de achterkant heeft het toestel  een 13 megapixel-camera met een diafragma van f/1.9. Ook is de J5  voorzien van Android 5.1, dualsim- en 4G-ondersteuning, 1,5GB aan werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen dat met een micro-sd-kaartje kan worden uitgebreid.

De  Galaxy J5 deelt veel van zijn hardware met de Galaxy J7, al beschikt laatstgenoemde over een 5,5 inch-hd-scherm, een 64-bit Snapdragon 615-chip en een 3000 mAh-accu. De Galaxy J5 heeft een iets kleiner 5 inch-hd-scherm en wordt aangedreven door een minder krachtige 64-bit Snapdragon 410-chip. De accu van het toestel heeft een capaciteit van 2600 mAh.

De Samsung Galaxy J5 in vogelvlucht

Hieronder vind je de belangrijkste specs en features van de Galaxy J5 op een rijtje. Het toestel is sinds juli 2015 verkrijgbaar.

  • Compact 5 inch hd-scherm (super amoled) met 1280 bij 720 pixels
  • Vlotte 1,2GHz quadcore-processor en 1,5GB aan werkgeheugen
  • 8GB aan opslag voor apps en media, tot 64GB uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje
  • Twee capabele camera’s aan boord met 13 en 5 megapixels

Meer over de Samsung Galaxy J5

samsung galaxy j5De Samsung Galaxy J5 is een midrange smartphone die sinds medio 2015 verkrijgbaar is in Nederland. Het toestel draait standaard op Android 5.1 met de bekende kleurrijke TouchWiz-skin van Samsung. Die brengt onder meer apps als S Health, S Planner en Easy Modus met zich mee. Ook is er een extra energiebesparende modus die je kunt inschakelen om de accuduur flink op te rekken.

De J5 wordt aangedreven door een 1,2GHz quadcore-processor die – samen met de 1,5GB aan werkgeheugen – voldoende power heeft om de laatste apps en games vloeiend te draaien. De opslagruimte van het toestel bedraagt 8GB en is met een micro-sd-kaartje uit te breiden tot 128GB. Ruim voldoende dus voor je favoriete apps, foto’s, liedjes en video’s. Ook handig aan de Galaxy J5 is de ondersteuning voor 4G en dualsim. Dankzij dat laatste kun je twee simkaarten in het toestel kwijt, bijvoorbeeld voor je werk en privé.

Tot slot is de Galaxy S5 voorzien van een 2600 mAh-accu, bluetooth 4.1, wifi 802.11 b/g/n en nfc. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en goud, meet 142 bij 72 bij 7,9 millimeter en weegt 149 gram.

Samsung Galaxy J5 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy J5 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

De 5 mooiste metalen Android-smartphones van dit moment

De 5 mooiste metalen Android-smartphones van dit moment

4 min
Nieuws
Waar we enkele jaren geleden voornamelijk plastic smartphones zagen, is dit tegenwoordig iets  anders. Steeds meer fabrikanten voorzien hun vlaggenschepen van een premium design van (gedeeltelijk) metaal. Dit zijn de mooiste vijf.
Samsung introduceert metalen Galaxy J5 met frontflitser in Nederland

Samsung introduceert metalen Galaxy J5 met frontflitser in Nederland

2 min
Nieuws
De Samsung Galaxy J5, een midrange Android-toestel met een metalen behuizing en frontflitser, is vanaf  nu  verkrijgbaar in Nederland. Android Planet ontdekte het toestel bij de Nederlandse webshop Belsimpel, waar het een prijs van 249 euro draagt.

Download onze app

Download onze app