Samsung Galaxy Trend Plus

1/3

Samsung Galaxy Trend Plus: betaalbaar toestel met redelijke specs

De Galaxy Trend Plus is – zoals de naam al doet vermoeden – een verbeterde versie van de Galaxy Trend. Het budgettoestel beschikt over een 4 inch-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels en draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean) met Samsungs kleurrijke TouchWiz-skin. Dankzij de 1,2GHz dualcore-processor en de 768MB aan werkgeheugen draait de smartphone behoorlijk soepel. De hardware is snel genoeg om overweg te kunnen met de meeste apps en games.

Standaard is er 4GB aan opslagruimte beschikbaar, waarvan ongeveer de helft voor de gebruiker over blijft.  Foto’s schiet je met de 5 megapixel-camera aan de achterzijde. Aan de voorkant is een vga-frontcamera te vinden, die geschikt is om videogesprekken mee te voeren. Ook kun je er (weliswaar niet enorme scherpe) selfies mee schieten. Er is geen 4G-ondersteuning aanwezig, maar wel een 1500 mAh-accu die goed is voor een spreektijd van circa 8 uur.

De Samsung Galaxy Trend Plus in vogelvlucht

De Samsung Galaxy Trend Plus valt op door de compacte en lichte behuizing. Daarnaast combineert het toestel redelijke specificaties met een lage prijs. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Lekker compact en met 118 gram behoorlijk  licht
  • Voorzien van 1,2GHz dualcore-processor met 768MB werkgeheugen
  • Gunstig prijskaartje
  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)

Meer over de Samsung Galaxy Trend Plus

Samsung Galaxy Trend Plus

De Samsung Galaxy Trend is een van de vele budgetsmartphones die Samsung de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Het toestel moet het dan ook niet hebben van high-end  specificaties, maar kenmerkt zich door de lage prijs. De smartphone  is duidelijk gericht op consumenten  die een goedkoop Android-toestel wensen.

Wel jammer is dat de Galaxy Trend Plus is voorzien van slechts 4GB aan opslagruimte, waarvan ongeveer de helft overblijft voor de gebruiker. Hierdoor kun je niet heel veel data op het toestel kwijt,  waardoor het nodig  is om een micro-sd-geheugenkaartje aan te schaffen. De smartphone is uit te breiden tot maximaal 64GB.

De Galaxy Trend Plus draait uit de doos op Android 4.2 (Jelly Bean), een al verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Ook is de capaciteit van de accu met 1500 mAh relatief laag. Hierdoor moet het toestel al voor het einde van de dag aan de lader, en dat is zonde. We hadden graag gezien dat Samsung het toestel van een grotere batterij had voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Trend Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu