Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z
Scherm 10.1 inch
Camera 8.1 megapixel

Sony Xperia Tablet Z: een tablet met fijne specs

De Xperia Tablet Z huisvest een 10,1 inch-scherm van 1920 bij 1200 pixels, een 8,1-megapixel-camera, 2,2-megapixel-frontcamera, 1,5GHz quadcore-processor, 2GB aan intern geheugen en een 6000 mAh-accu. De  Android-tablet valt op door zijn fraaie design met afgeronde hoeken en een dikte van slechts 6,9 millimeter. Daarnaast is het gewicht van het apparaat met 338 gram bijzonder laag voor een tablet van deze grootte.

Net als zijn smartphonebroertjes is de Xperia Tablet Z waterbestendig en via nfc te koppelen met bijvoorbeeld andere Android-toestellen of een draadloze speaker. De ingebouwde 6000 mAh-accu gaat lang mee, zeker als je de ingebouwde energiebesparende  modus inschakelt.

De Sony Xperia Tablet Z in vogelvlucht

De Sony Xperia Tablet Z valt op door de prima specificaties, fraaie design en dunne behuizing. Wel valt de resolutie van het scherm wat tegen. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van de tablet op een rijtje gezet.

  • 1,5GHz quadcore-processor met 2GB werkgeheugen
  • 10,1 inch-scherm met 1920 bij 1200 pixels
  • 8,1 en 2,2 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Draait uit de doos op Android 4.1 (Jelly Bean), later bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat)

Meer over de Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet ZDe Sony Xperia Tablet Z werd in februari 2013 aangekondigd en verscheen in mei dat jaar op de markt. De tablet viel vooral op door het compacte formaat en vlotte specificaties. Daarnaast is de Tablet Z IP57-gecertificeerd, wat betekent dat het apparaat stof- en waterbestendig is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je per ongeluk wat water over de tablet knoeit.

Uit de doos draait de Sony Xperia Tablet Z op Android 4.1 (Jelly Bean), een al verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Wel werd de Tablet Z naderhand door Sony bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat). KitKat gaat efficiënter om met de accu en het beschikbare werkgeheugen, en introduceert de handige spraakassistent Google Now. Ook voegt de Android-versie een immersieve modus toe en verloopt het multitasken sneller.

Een 6000 mAh-accu voorziet de Xperia Tablet Z van energie, en staat garant voor een standby-tijd van 890 uur. Ook zou je op een volle acculading tot 110 uur lang muziek kunnen afspelen met de tablet.

Pluspunten Xperia Tablet Z

  • Prima specificaties
  • Stof- en waterbestendig
  • Dunne behuizing

Minpunten Xperia Tablet Z

  • Lage schermresolutie
  • Weinig opslagruimte aanwezig

Sony Xperia Tablet Z video

Laatste berichten

Sony bevestigt: Alle Xperia Z-toestellen krijgen Android 5.0 Lollipop

Sony bevestigt: Alle Xperia Z-toestellen krijgen Android 5.0 Lollipop

Nieuws Sony heeft bevestigd dat alle toestellen uit de Xperia Z-lijn de update naar Android 5.0 Lollipop zullen krijgen. Een hele fijne geste van Sony, die daarmee zijn lijn met populaire…
Sony komt met Android 4.4 voor Xperia Z, ZL, ZR en Tablet Z

Sony komt met Android 4.4 voor Xperia Z, ZL, ZR en Tablet Z

Nieuws Sony rolt Android 4.4 KitKat uit voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het is mogelijk dat Nederland nog…
De beste tablets van 2013 (nummer 4): Sony Xperia Tablet Z

De beste tablets van 2013 (nummer 4): Sony Xperia Tablet Z

Nieuws Dit jaar licht AndroidPlanet de beste smartphones en tablets van 2013 uit. Gisteren was het de beurt aan de uitstekende LG G Pad 8.3 die we vinden op plek 5.…
Sony komt met Xperia Tablet Z voor in de keuken

Sony komt met Xperia Tablet Z voor in de keuken

Nieuws Het klinkt wellicht een beetje als een grap, maar Sony heeft het toch echt zelf in een persbericht aangekondigd: er komt een Xperia Tablet Z: Kitchen Edition.Hoewel de Xperia Tablet…