Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z: een tablet met fijne specs

De Xperia Tablet Z huisvest een 10,1 inch-scherm van 1920 bij 1200 pixels, een 8,1-megapixel-camera, 2,2-megapixel-frontcamera, 1,5GHz quadcore-processor, 2GB aan intern geheugen en een 6000 mAh-accu. De  Android-tablet valt op door zijn fraaie design met afgeronde hoeken en een dikte van slechts 6,9 millimeter. Daarnaast is het gewicht van het apparaat met 338 gram bijzonder laag voor een tablet van deze grootte.

Net als zijn smartphonebroertjes is de Xperia Tablet Z waterbestendig en via nfc te koppelen met bijvoorbeeld andere Android-toestellen of een draadloze speaker. De ingebouwde 6000 mAh-accu gaat lang mee, zeker als je de ingebouwde energiebesparende  modus inschakelt.

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia Tablet Z in vogelvlucht

De Sony Xperia Tablet Z valt op door de prima specificaties, fraaie design en dunne behuizing. Wel valt de resolutie van het scherm wat tegen. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van de tablet op een rijtje gezet.

  • 1,5GHz quadcore-processor met 2GB werkgeheugen
  • 10,1 inch-scherm met 1920 bij 1200 pixels
  • 8,1 en 2,2 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Draait uit de doos op Android 4.1 (Jelly Bean), later bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat)

Meer over de Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z

De Sony Xperia Tablet Z werd in februari 2013 aangekondigd en verscheen in mei dat jaar op de markt. De tablet viel vooral op door het compacte formaat en vlotte specificaties. Daarnaast is de Tablet Z IP57-gecertificeerd, wat betekent dat het apparaat stof- en waterbestendig is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je per ongeluk wat water over de tablet knoeit.

Uit de doos draait de Sony Xperia Tablet Z op Android 4.1 (Jelly Bean), een al verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Wel werd de Tablet Z naderhand door Sony bijgewerkt naar Android 4.4 (KitKat). KitKat gaat efficiënter om met de accu en het beschikbare werkgeheugen, en introduceert de handige spraakassistent Google Now. Ook voegt de Android-versie een immersieve modus toe en verloopt het multitasken sneller.

Een 6000 mAh-accu voorziet de Xperia Tablet Z van energie, en staat garant voor een standby-tijd van 890 uur. Ook zou je op een volle acculading tot 110 uur lang muziek kunnen afspelen met de tablet.

Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Tablet Z prijzen. Bekijk alle Sony producten.

Alle Sony producten

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's