De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony bevestigt: Alle Xperia Z-toestellen krijgen Android 5.0 Lollipop

Redactie
17 oktober 2014, 8:31
1 min leestijd
Sony bevestigt: Alle Xperia Z-toestellen krijgen Android 5.0 Lollipop
Xperia Z Android 5.0

Sony heeft bevestigd dat alle toestellen uit de Xperia Z-lijn de update naar Android 5.0 Lollipop zullen krijgen. Een hele fijne geste van Sony, die daarmee zijn lijn met populaire en kwalitatief hoogstaande smartphones en tablets van de laatste Android-versie voorziet. Daarmee zijn de smartphones klaar voor nog enkele jaren gebruik, wat voor Sony-klanten een geruststellende gedachte is tussen al het nieuws dat er ook veel toestellen de update niet gaan krijgen.

Het eerste toestel dat de update naar Lollipop krijgt, is de Xperia Z Ultra Google Play Edition. Dat is logisch, want deze draait op een onaangepaste versie van Android. Sony krijgt vervolgens de tijd om de komende maanden de Xperia Z Android 5.0-update voor te bereiden en zijn eigen interface voor Lollipop te optimaliseren.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z Android 5.0-update

De Xperia Z Android 5.0-update volgt begin 2015 voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en Xperia Z3 Tablet Compact.

De eerste toestellen die van Lollipop worden voorzien, zijn de Xperia Z3- en Z2-toestellen, waaronder dus de Compact- en Tablet-versies, zo laat Sony weten. Daarna zijn de andere toestellen uit de Xperia Z-lijn aan de beurt. Waarschijnlijk krijgen toestellen die niet uit de Xperia Z-lijn komen geen update naar Android 5.0.

Laatste Android 5.0-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Tablet Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu