Tip: schakel je wifi-hotspot automatisch uit als er geen apparaten in de buurt zijn

Thomas Haenen
6 november 2018, 9:04
1 min leestijd
Tip: schakel je wifi-hotspot automatisch uit als er geen apparaten in de buurt zijn

Android Pie barst van de nieuwe features, maar niet allemaal zijn ze even groot. Een kleine, maar fijne verbetering is dat je wifi-hotspot na een tijdje automatisch wordt uitgeschakeld.

Android hotspot automatisch uitschakelen: zo werkt het

Zet je wel eens een hotspot aan om je laptop onderweg toegang tot internet te geven? Of deel je regelmatig je databundel met vrienden? Dan komt het vast wel eens voor dat je je wifi-hotspot na gebruik weer vergeet uit te zetten. Dat is zonde, want daardoor is je accu een stuk sneller leeg.

Android 9.0 (Pie) heeft daarom een optie om je wifi-hotspot automatisch uit te schakelen als er geen apparaten verbonden zijn. Klap je je laptop dicht, of schakelen je vrienden over op wifi, dan wordt jouw hotspot direct uitgeschakeld. Heb je een smartphone met (een testversie van) Android Pie, dan kun je de optie inschakelen via de volgende vier stappen.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Ga naar ‘Netwerk en internet’;
  3. Ga naar ‘Hotspot en tethering’ en selecteer ‘Wifi-hotspot’
  4. Klap het ‘Geavanceerd’-veld uit, en vervolgens kun je ‘Hotspot automatisch uitschakelen’ aanzetten.

Stock-Android volgt fabrikanten

Mocht de optie je bekend voorkomen, dan kan dat best kloppen. Veel fabrikanten bieden de optie al langer aan in hun skin voor Android. Zo kun je onder andere met OnePlus-, Samsung- en Alcatel-telefoons al langer je hotspot automatisch uitschakelen.

Het duurt nog wel even voor Android Pie op de meeste smartphones te vinden is. Op dit moment is de definitieve versie alleen beschikbaar voor Pixel-telefoons. Toch duurt het niet lang meer voordat andere toestellen de update krijgen. De afgelopen weken zijn immers al diverse toestellen van een update voorzien.

→ Check wanneer jouw smartphone wordt bijgewerkt in het Android Pie update-overzicht

Lees meer over Android Pie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu