Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo kun je Android synchroniseren met Linux

Redactie
1 april 2014, 14:44
2 min leestijd
Zo kun je Android synchroniseren met Linux

Ben je Linux-gebruiker, dan lijkt het misschien makkelijk om je Android-toestel met de desktop te synchroniseren. Android is immers ook gebaseerd op Linux. Maar dat zal je al snel tegenvallen: net als voor Windows en Mac is er ook voor Linux geen aparte desktopsoftware om je afspraken of agenda met bijvoorbeeld Evolution of Thunderbird te sychroniseren.

Lees verder na de advertentie.

Android synchroniseren met Linux

banshee audio

Had je eerder een iPhone gehad, dan zat je vast aan de iTunes-software, waardoor je op Linux helemaal niets kon beginnen. Had je een Nokia, dan is er wel een PC Suite, maar ook daarbij is op Linux-gebruikers niet gerekend. Eigenlijk is het een slimme zet van Google om het Android-besturingssystee helemaal onafhankelijk van de desktop te maken. Je synchroniseert alles draadloos met je Google-account en het maakt daarom niet uit welk besturingssysteem er op je desktop draait.

Synchroniseren van muziek is echter een ander verhaal. Hiervoor zou het wel handig zijn om desktopsoftware te hebben, waar je je muziek kunt beheren. Die oplossing is er ook: de Banshee Music Manager. Banshee is gebonden aan de GNOME Desktop Manager, maar mocht je verknocht zijn aan de KDE-desktop, dan kun je daarvoor Amarok gebruiken.

banshee 2.6 1

Net als bij iTunes zie je onderin beeld hoeveel ruimte er wordt ingenomen door audio, video en andere bestanden. Zodra je je Android-telefoon aansluit op je Linux-computer krijg je de vraag of je de SD-kaart wilt mounten. Dat wil je inderdaad, want via Linux kun je op die manier rondneuzen op de SD-kaart.

De SD-kaart verschijnt in de Nautilus-filemanager als een 2.0 GB Media (of een andere capaciteit). Je kunt eventueel bestanden naar deze map slepen, maar voor het synchroniseren van muziek gaan we Banshee gebruiken. Start je Banshee op, dan zal je Android-telefoon daarin automatisch verschijnen. Er zijn twee opties: handmatig of automatisch synchroniseren. Waarschijnlijk heb je veel meer muziek dan er op een 2GB geheugenkaartje past, dus zullen de meeste gebruikers voor handmatig synchroniseren kiezen.

Ben je klaar, dan klik je de knop Eject Android Phone in de rechter bovenhoek van Banshee om je toestel te ontkoppelen. Op je telefoon moet je nog wel even USB Storage uitschakelen. De muziek zou nu aanwezig moeten zijn op je SD-geheugenkaartje, klaar om af te spelen. Banshee kun je downloaden via: http://banshee-project.org/

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de populairste Android tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu