De 3 beste manieren om de accu van je Android-toestel op te laden

Gijs Ettes
2 juni 2014, 12:28
1 min leestijd
De 3 beste manieren om de accu van je Android-toestel op te laden

Je smartphone opladen kan op verschillende manieren. Dit zijn de mogelijkheden die je hebt.

Lees verder na de advertentie.

Wanneer je je Android-toestel uit de doos haalt, is deze gedeeltelijk opgeladen. Voordat je de smartphone of tablet gaat gebruiken, raden we je aan om deze eerst volledig op te laden. Dat komt de levensduur van de accu ten goede.

Laad je smartphone of tablet op via usb

Je Android opladen, kun je op twee manieren doen: met de meegeleverde stroomadapter of met de eveneens meegeleverde usb-kabel.

  1. Opladen via het stopcontact: Steek de usb-stekker van de stroomadapter in de usb-aansluiting van je telefoon. Dit is meestal een micro- of mini-usb-aansluiting.
  2. Opladen via de computer: Steek het ene uiteinde van de usb-kabel in de telefoon en het andere uiteinde in een vrije usb-poort van de computer.

Tip: Zorg dat de usb-poort die je gebruikt voldoende stroom levert. Een usb-poort aan de zijkant van een monitor of toetsenbord is meestal niet geschikt. Een usb-hub waarop al meer dan drie apparaten zijn aangesloten is evenmin geschikt. Bij hedendaagse lithium-accu’s is niet meer nodig om de accu volledig leeg te laten lopen; je kunt dus prima tussentijds opladen.

3. Android opladen zonder stopcontact

android opladen

Heb je geen elektriciteit of stopcontact in de buurt, dan kun je overwegen om een powerbank – een externe oplader – aan te schaffen. Dit is een sterke accu waarmee je je smartphone, tablet of andere gadget kunt opladen. De meeste powerbanks zijn universeel en kunnen je telefoon meerdere malen van stroom voorzien, voordat ze zelf weer opgeladen moeten worden. Je steekt de usb-kabel erin, verbindt deze met jouw apparaat en het opladen begint direct.

Op zoek naar meer tips? Check ons overzicht met de populairste Android tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu