Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Tip: Zo vul je makkelijk een Google Keep-lijst van films en series

Thomas Haenen
30 maart 2017, 11:30
2 min leestijd
Tip: Zo vul je makkelijk een Google Keep-lijst van films en series

Gebruik jij Google Keep ook om overal lijstjes van te maken? Een slimme nieuwe feature maakt het makkelijker om series en films op een rij te zetten, en dit is hoe je hem gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Google Keep films

Op het eerste gezicht is Google Keep niet meer dan een simpele notitie-app, waarmee je aantekeningen en boodschappenlijstjes kunt bijhouden. Keep kan echter ook gebruikt worden om stemberichten aan jezelf op te nemen, of om aantekeningen op foto’s en screenshots te maken.

Google Keep films

Op de achtergrond heeft Google zelfs nog tal van kleine verbeteringen en slimme features toegevoegd, waarvan je misschien helemaal niet weet dat ze bestaan. Vaak moet je ze namelijk zelf ontdekken, zoals de nieuwe film- en serielijstjes die Google recentelijk heeft toegevoegd.

Maak je een lijst van films of tv-series die je al gekeken hebt, of die je nog moet kijken, dan kan Google automatisch series suggereren zodra je begint te typen. Typ je bijvoorbeeld ‘Sh’, dan laat Keep automatisch ‘Sherlock’ zien. Ga je liever voor de films, dan kun je ‘Fast’ invoeren om je favoriete Fast & Furious-films te verzamelen.

De functie zit wel een beetje verstopt. Volg onderstaande stappen om het lijstje goed in beeld te krijgen.

  1. Open de Google Keep-app en druk op het icoontje rechtsonder om een lijstje te starten
  2. Geef het lijstje de titel ‘Films’ of ‘TV Shows’. Let op: de naam komt redelijk nauw. ‘Movies’ en ‘Film’ werken ook, maar ‘Movie’ dan weer niet.
  3. Vervolgens kun je je lijstje gaan vullen met series en films door te beginnen met typen. Let wel op: als je lijstje de naam ‘Films’ heeft, geeft Google alleen films als suggesties. Als je voor ‘TV Shows’ kiest, zul je dan weer geen films weer bij de suggesties.

Google Keep downloaden

Google Keep staat niet standaard op elke Android-smartphone. Mocht jij de app willen downloaden, dan kan dat via onderstaande link naar de Play Store. Keep is gratis en werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Google Keep in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu