Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast installeren in 7 stappen

Thomas Haenen
10 april 2019, 17:12
2 min leestijd
Uitleg: zelf je nieuwe Chromecast installeren in 7 stappen

De Chromecast is misschien wel de fijnste en goedkoopste mediaspeler. Met de handige mediaspeler kijk je Netflix, YouTube of NPO Start op elke tv. Dit is hoe je een nieuwe Chromecast installeert.

Nieuwe Chromecast instellen: zo werkt het

Hoewel er steeds meer mediaspelers op de markt verschijnen, blijft de Chromecast een van de fijnste manieren om internetvideo’s op je televisie af te spelen. Het kleine apparaatje is goedkoop, biedt ondersteuning voor tal van diensten en is bovendien gemakkelijk om te instellen. Eind vorig jaar bracht Google een nieuwe versie van Chromecast uit, die net wat sneller is dan het vorige model.

In onze Chromecast review schrijft Wouter dat het slechts om een kleine upgrade gaat, maar dat het nog altijd een gadget is om in de gaten te houden. “De nieuwe Chromecast introduceert geen grote verbeteringen, maar behoudt het gebruiksgemak van zijn voorgangers”. Ben jij overstag en heb je hem in huis gehaald? Volg dan onderstaande stappen om de Chromecast te installeren.

  1. Sluit de hdmi-kabel van de Chromecast aan op de hdmi-poort van je tv;
  2. Zorg vervolgens dat je Chromecast genoeg stroom krijgt. Bij de meeste moderne tv’s is het genoeg om de bijgevoegde usb-kabel aan te sluiten op je televisie. Werkt dat niet, dan kun je de Chromecast met het meegeleverde stekkerblok via je stopcontact van stroom voorzien;
  3. Zet je televisie aan, en ga naar het kanaal voor de hdmi-poort waarop je de Chromecast hebt aangesloten;
  4. Download de Google Home-app (voor Android of iOS) op je smartphone of tablet en open deze;
  5. Als je begint te koppelen, wordt er een code op je televisie en in de app getoond. Kies alleen ‘akkoord’ als de codes overeenkomen, dan weet je zeker dat je niet de verkeerde Chromecast instelt;
  6. Kies een wifi-netwerk om op de Chromecast te gebruiken. Zorg dat dat netwerk altijd voldoende bereik en snelheid heeft, anders kan je Chromecast niet of alleen met lage resolutie streamen;
  7. Vervolgens geeft de Home-app je nog een korte uitleg over hoe alles werkt, terwijl op de achtergrond alles voor je wordt ingesteld. Na minder dan een minuut kun je zelf met je Chromecast aan de slag.

Zo kun je casten met je smartphone

Eenmaal alles ingesteld? Dan kun je direct beginnen met casten en streamen. Ook dat is gelukkig simpel. Open de video- of audio-app die je op je televisie wil afspelen, zoals Netflix, Videoland of Spotify. Druk vervolgens op het Cast-icoontje in de app; meestal staat dat rechtsboven. Vervolgens krijg je een lijst met alle apparaten in de buurt waar je naar kan streamen, waaronder waarschijnlijk jouw Chromecast. Selecteer hem, en de video begint gelijk te spelen.

Gebruik onze Google Chromecast prijsvergelijker om de beste deal te scoren.

Heb je nog geen Chromecast? Via onze prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen voor de goedkope mediaspeler. Let op: wil je 4K-video streamen, dan moet je de iets duurdere Chromecast Ultra kopen. En wil je muziek casten naar speakers, dan is er de Chromecast Audio.

Lees meer over de Chromecast

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's