Tip: Zo gebruik je de WhatsApp-notificatiekanalen

Erwin Vogelaar
21 januari 2018, 13:20
2 min leestijd
Tip: Zo gebruik je de WhatsApp-notificatiekanalen

WhatsApp heeft recentelijk notificatiekanalen aan de Android-app toegevoegd. Op deze manier krijg je meer controle over de talloze berichtjes die om je aandacht vragen.

Lees verder na de advertentie.

Zo gebruik je de WhatsApp notificatiekanalen

Sindskort heeft WhatsApp notificatiekanalen. Deze Android-functie is met Android 8.0 (Oreo) geïntroduceerd en zorgt ervoor dat je meer controle krijgt over notificaties. Notificaties storen je de hele dag door. Door gebruik te maken van notificatiekanalen geef je aan dat je alleen van de meest belangrijke berichtjes een melding wil ontvangen. Er zijn twee manieren waarop je deze functie gebruikt. Direct vanuit een notificatie, of via het instellingenmenu van Android. We leggen beide methodes uit.

whatsapp notificatiekanalen

Notificatiekanalen instellen via een notificatie

Krijg je een notificatie van WhatsApp, dan houd je deze kort ingedrukt. Vervolgens krijg je extra opties voor die notificatie. Haal je het schuifje aan de rechterkant over, dan krijg je geen notificaties meer in die categorie.

Druk je op ‘Alle categorieën”, dan wordt je naar de notificatie-instellingen gebracht. Hier word je gepresenteerd met een lijstje categorieën waar je per stuk de schakelaar overhaalt om die notificaties aan of uit te zetten.

Notificatiekanalen instellingen via instellingenmenu

Wil je niet wachten op een notificatie? Dan zijn de kanalen ook in te stellen via het instellingenmenu van Android. Doorloop hiervoor de volgende stappen.

  1. Ga naar het instellingenmenu van Android;
  2. Kies voor ‘Apps en meldingen’ > ‘Meldingen’ > ‘App-meldingen’;
  3. Zoek hier WhatsApp op;
  4. Haal bij ‘Categorieën’ de schakelaartjes over van de specifieke categorieën.

Let op

Mogelijk heb je de notificatiekanalen nog niet. Zorg dat je de nieuwste update van de app downloadt via de Play Store. Ook zijn er klachten dat de notificatiekanalen nog niet naar behoren werken, omdat ze soms weer resetten na het ontvangen van een notificatie. Mogelijk werkt het na een volgende update beter.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Meer WhatsApp-tips

Opzoek naar meer tips voor het gebruik van WhatsApp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo helpen we je met het versturen van gifjes in WhatsApp en hoe je twee telefoonnummers met WhatsApp gebruikt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu