Tip: zo gebruik je twee telefoonnummers met WhatsApp

Twee telefoonnummers op WhatsApp gebruiken kan officieel niet, maar via een omweg kun je toch op één telefoon met twee verschillende telefoonnummers WhatsAppen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Twee telefoonnummers op WhatsApp gebruiken

Stel je hebt één smartphone en twee telefoonnummers waarmee je graag wil WhatsAppen op hetzelfde toestel. Het zou handig zijn om dan gewoon een extra account aan te kunnen maken op WhatsApp, zodat je kunt wisselen tussen bijvoorbeeld je privé en je zakelijke WhatsApp. Dit kan helaas niet.

WhatsApp is heel daar heel stellig over. Op de officiële website staat: “Je WhatsApp-account kan alleen worden geverifieerd met één nummer op één apparaat. Er is geen mogelijkheid om voor beide nummers een WhatsApp-account te hebben”. Zelfs al heb je een Android-smartphone met ruimte voor twee simkaarten, kun je niet twee telefoonnummers met WhatsApp-gebruiken.

De oplossing is eigenlijk heel simpel. Je mag maar één telefoonnummer gebruiken met WhatsApp, maar wat nou als je WhatsApp twee keer op je telefoon installeert? Officieel kan dat niet, maar er zijn wel allerlei Android-apps die je een andere app laten klonen. Goed werkende voorbeelden hiervan zijn App Cloner en Parallel Space.

Twee telefoonnummers op WhatsApp

Met deze kloonapps maak je een exacte kopie van een bestaande app op je telefoon, die je vervolgens naast het origineel kunt gebruiken. Op die manier kun je de gekloonde versie van WhatsApp zo instellen dat deze gekoppeld is aan je tweede telefoonnummer. Je moet dan wel in staat zijn om het verificatiebericht te ontvangen dat WhatsApp per sms stuurt. Dat bericht gaat naar je tweede telefoonnummer, dus zorg dat de bijbehorende simkaart in gebruik is.

Webversies WhatsApp

In de Google Play Store is ook een wildgroei aan WhatsApp-achtige apps die beloven dat ze je met twee telefoonnummers laten WhatsAppen op één telefoon, maar dat klopt niet helemaal. Deze apps, met namen als Dual WhatsWeb of Multiple Accounts: Parallapp, zijn namelijk gewoon omhulsels die om de webversie van WhatsApp zijn gebouwd.

Het is dus alsof je WhatsApp Web van je zakelijke telefoonnummer gebruikt op je privétoestel, waar al je gewone WhatsApp op zit. Technisch gezien heb je dan inderdaad twee keer WhatsApp op je smartphone, maar je andere toestel moet dan wel altijd aanstaan en verbonden blijven met het internet. Bovendien zijn deze gratis apps ruim voorzien van advertenties.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.