De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Video van de week: Cachegeheugen legen op je Android-telefoon

Michel van 't Klaphek
4 december 2020, 12:05
1 min leestijd

Werkt een app vreemd? Of laat Google Chrome steeds de oude versie van een website zien? Dan is het misschien handig om de cache te legen. In onze video van de week laten we zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Video: Cache legen op een Android-telefoon

Cache: je hebt er vast weleens van gehoord. De tijdelijke opslag zorgt ervoor dat smartphone-apps goed blijven werken en bijvoorbeeld de door jou gekozen instellingen onthouden, zoals een wachtwoord. In principe is het dan ook niet nodig om het cachegeheugen handmatig te legen: Android gaat er van zichzelf behoorlijk slim mee om.

Cache legen op je Android-toestel: zo werkt het

Maar, soms kan het wel degelijk dé oplossing zijn. Werkt een app bijvoorbeeld vreemd en weet je niet waar het aan ligt? Of onthoudt Google Chrome continu de oude versie van een website? Dan kun je proberen het cachegeheugen van die specifieke Android-app te legen. Op die manier reset je als het ware een app. In bovenstaande video laten we stap-voor-stap zien hoe het werkt.

→ Lees ook: Tip: Waarom en hoe je het cachegeheugen van je Android-telefoon kunt wissen

Volg ons op YouTube

We plaatsen wekelijks een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. De ene keer geven we aan waarom je een telefoon wel of niet moet kopen in een review, maar ook delen we regelmatig tips om meer uit je Android-apparaten te halen. Ook staan we zo nu en dan stil bij grotere thema’s en leggen we bijvoorbeeld uit hoe 5G nou precies gaat werken.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe filmpjes. Vergeet ook geen duimpje omhoog te geven, want daarmee help je ons enorm. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu