De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Alcatel 1 (2019)

1/1

Pluspunten

  • Goedkoop te krijgen<
  • Android Go zorgt voor soepele gebruikerservaring
  • Dual-sim, voor twee simkaarten tegelijk

Minpunten

  • Verouderde versie van Android
  • Geen geweldige specificaties

Dit moet je weten over de Alcatel 1 (2019)

De Alcatel 1 (2019) is een erg voordelig toestel. Voor rond de 80 euro heb je een 4G-smartphone met alle basisfuncties aan boord. De Alcatel 1 (2019) draait op Android Go, wat een lichte versie van Android is speciaal voor goedkopere smartphones. Dit toestel is de voordeligste van een reeks budgetsmartphones van het merk. Eerder presenteerde het al de Alcatel 1S, 3L en 3, die iets duurder maar ook beter uitgerust zijn. In dezelfde prijsklasse als deze Alcatel zit bijvoorbeeld de Nokia 1 Plus verkrijgbaar.

Alcatel 1 (2019)

Lees verder na de advertentie.

Compleet toestel voor weinig

De Alcatel 1 (2019) moet het vooral van zijn prijs hebben. Het toestel is los al te krijgen voor 79 euro. Daar krijg je niet de meest geavanceerde hardware voor. Maar iemand die weinig eisen stelt aan zijn smartphone, maar wel alle basisfuncties aan boord wil hebben, kan hier uitstekend mee uit de voeten.

Alcatel zet bij dit toestel in op de camera. Het toestel is voorzien van hoofdcamera die foto’s maakt in 8 megapixel-resolutie. Voorop zit een selfiecamera die foto’s in 5 megapixel-resolutie maakt. Dat is niet indrukwekkend, maar Alcatel voegt er software aan toe die het gemakkelijk moet maken om foto’s te delen, of om direct meerdere selfies te combineren tot één collage.

Specificaties Alcatel 1 (2019)

Verder heeft het toestel een 5 inch beeldscherm met een resolutie van 960 bij 480 pixels. Dit zorgt ervoor dat de Alcatel 1 kleiner is dan de gemiddelde smartphone. De processor is een 1,28GHz quad-core MediaTek MT6739-chip, die vooral bedoeld is voor goedkope smartphones. De telefoon heeft 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslag, dat is uit te breiden met een micro-sd-kaart. De accu heeft een capaciteit van 2.000mAh. Een voordeel is dat de Alcatel 1 (2019) twee simkaarten kan hebben. Zo kun je twee telefoonnummers tegelijk gebruiken in dit toestel. Een vingerafdrukscanner ontbreekt op dit toestel.

Alcatel 1 (2019)

Android Go, maar wel verouderd

De Alcatel 1 (2019) draait op een aangepaste versie van Android, namelijk de Go Edition. Die is speciaal gemaakt voor smartphones met wat minder krachtige hardware. Zo neemt de software minder ruimte in, waardoor er meer geheugen overblijft voor je foto’s en video’s. Ook starten apps sneller op. De Alcatel 1 (2019) wordt wel geleverd met een oudere versie van Android Go, namelijk gebaseerd op Android 8.1 (Oreo). De meeste nieuwe telefoons, zoals ook de voordelige Nokia 1 Plus, draaien al Android 9.0 (Pie). De andere Alcatels die gelijktijdig gelanceerd zijn met een verouderd besturingssysteem, krijgen in de zomer van 2019 een upgrade.

Deze smartphone koop je als… je weinig te besteden hebt, maar toch een smartphone wil die in de basis alles kan wat je verwacht van een telefoon

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 1 (2019)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu