De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Alcatel 3C (2019)

1/6

Pluspunten

  • Enorm scherm om video's op te bekijken
  • Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning
  • Speciale knop voor Google Assistent
  • Lage verkoopprijs

Minpunten

  • Schermresolutie niet heel hoog
  • Matige specificaties

Dit moet je weten over de Alcatel 3C (2019)

De Alcatel 3C (2019) is een budget-smartphone die een bioscoopervaring probeert te bieden. Daarvoor heeft het een enorm scherm van 6,7 inch diagonaal. Twee stereospeakers aan de boven- en onderkant van het toestel zorgen voor een stevig geluid. Daarom is deze smartphone vooral fijn voor mensen die veel video’s kijken op hun telefoon, maar niet de hoofdprijs willen betalen. De Alcatel 3C (2019) is namelijk al verkrijgbaar voor 109 euro. De Alcatel 1S (2019) of Huawei Y5 (2019) zitten in dezelfde lage prijsklasse, maar hebben een minder groot scherm.

Alcatel 3C (2019)

Lees verder na de advertentie.

Bioscoopscherm in je broekzak

Alcatel prijst de 3C (2019) aan als een echte bioscoopervaring. Dat komt in vooral door het grote scherm. 6,7 inch is voor een smartphone behoorlijk aan de maat. Gelukkig zijn de randen rond het scherm niet zo dik, waardoor het toestel niet onnodig groot is.

Juist omdat het toestel vooral geschikt is voor het bekijken van video’s, is het jammer dat het een HD+-resolutie heeft van 1440 bij 720 pixels. Dat is niet bijzonder hoog, zeker niet voor een scherm van dit formaat. De twee speakers aan de boven en onderkant van het toestel begeleiden het beeld met stevig stereogeluid.

Knop voor Google Assistent

De Alcatel 3C (2019) heeft verder enkele interessante features voor een telefoon in deze prijsklasse. Zo zit er op de zijkant een speciale knop om Google Assistent mee op te roepen. Met deze digitale assistent kun je via spraakcommando’s informatie opvragen of de telefoon opdrachten geven. Denk aan het zetten van je wekker of het toevoegen van boodschappen op een lijstje.

Verder is het toestel op meerdere manieren te ontgrendelen. Achterop de smartphone zit een vingerafdrukscanner, maar nog gemakkelijker is het om gezichtsherkenning te gebruiken. De 3D-camera boven het scherm van deze Alcatel herkent gezichten, en activeert de telefoon alleen als hij jou herkent.

Specificaties Alcatel 3C (2019)

Alcatel 3C (2019)

Verdere specificaties van dit toestel zijn, zoals te verwachten voor deze prijs, niet het beste van het beste. Het toestel heeft een quad-core processor met 2GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen is met 16GB niet heel ruim bemeten. Gelukkig kun je er een geheugenkaartje bij gebruiken. Wel interessant is dat het toestel twee simkaarten tegelijk kan gebruiken.

De Alcatel 3C (2019) heeft verder een 8 megapixel-camera op de achterkant, terwijl de selfiecamera foto’s neemt in 5 megapixel-resolutie. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie) wat de meest recente versie van het besturingssysteem is. Alcatel past die software een beetje aan en installeert standaard al wat apps, zoals een vergrootglas-app en Netflix.

Alternatieven Alcatel 3C (2019)

Alcatel heeft dit jaar een hele serie aan budgettelefoons op de markt gebracht. Zo is de Alcatel 3 (2019) wat kleiner, beter uitgerust met bijvoorbeeld een dubbele camera en daardoor ook wat duurder. De Alcatel 1S (2019) is weer een tikkeltje goedkoper dan de 3C. Daarvoor krijg je iets betere specificaties zoals meer opslaggeheugen, maar wel een kleiner scherm. In dezelfde prijsklasse kun je bij concurrent Huawei terecht voor de Huawei Y5 (2019). Hoewel ook dit toestel iets betere specificaties heeft, is het scherm ook weer een stuk kleiner.

Deze smartphone koop je als je… veel beeldscherm wilt voor weinig geld.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Alcatel 3C (2019)

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu