Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download: Action Launcher krijgt fijne Android P-features

Michel van 't Klaphek
2 mei 2018, 20:33
2 min leestijd
Download: Action Launcher krijgt fijne Android P-features

Action Launcher is voortaan uitgerust met enkele Android P-features. Onder meer het design met afgeronde hoeken en meer functies in het app-overzicht zijn toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Action Launcher voegt Android P-functies toe

Android P komt steeds dichterbij. Stukje bij beetje wordt duidelijk hoe de nieuwe Android-versie eruit gaat zien, en welke functies worden toegevoegd. Wanneer je niet op de officiële release wilt wachten, kun je nu al terecht bij Action Launcher voor een eerste versie.

Deze populaire homescreenvervanger is geüpdatet met enkele Android P-features waardoor je het lijkt alsof jouw telefoon al op de nieuwste Android-versie draait. Wij zetten de meest belangrijke toevoegingen op een rij.

1. Zoekbalk aangepast

De iconen en zoekbalk in Android P hebben hebben een meer rond design, in tegenstelling tot het hoekige ontwerp uit eerdere versies. Dit design is nu ook toegevoegd aan Action Launcher.

Zowel de Google-zoekbalk onderin, als het zoekvenster bovenaan het app-overzicht zijn in een fris jasje gestoken. Je kunt deze elementen naar hartenlust personaliseren door bijvoorbeeld de transparantie en grootte aan te passen. Daarnaast is de Google-zoekbalk uitbreidbaar met apps die jij vaak gebruikt.

2. Folders maken in het app-overzicht

Ook kun je nu folders aanmaken in het menu waarin alle apps getoond worden. Dit is handig, want zo behoud je meer overzicht. Helemaal wanneer je veel apps downloadt is het soms even zoeken voordat je het juiste programma te pakken hebt.

Wederom kun je het uiterlijk van deze folders aanpassen en kiezen uit verschillende thema’s. Van het Google Material-design tot aan andere designs: het is allemaal mogelijk. Let wel op: deze functie is voorlopig alleen beschikbaar in de betaalde versie die 4,99 euro kost en als in-app aankoop aangeboden wordt.

3. Minder bugs, meer stabiliteit

Tot slot is Action Launcher uitgebreid met meer dan 20 kleine verbeteringen die vooral op de achtergrond werkzaam zijn. Hierdoor werkt de app soepeler en zijn een aantal bugs opgelost.

Action Launcher voor Android downloaden

Je kunt de app gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link.

Download Action Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu