Android Device Manager: handig je smartphone terugvinden en wissen

Thomas Haenen
4 januari 2019, 15:11
3 min leestijd
Android Device Manager: handig je smartphone terugvinden en wissen

Android Device Manager, dat in het Nederlands ‘Android Apparaatbeheer’ heet, is de terugvinddienst van Google. Al menig smartphone is dankzij Android Device Manager gevonden, of het apparaat nu onder de bank lag of tijdens het stappen is gestolen.

Lees verder na de advertentie.

Android Device Manager toont een Google Maps-kaart en kan aan jouw Google-profiel gekoppelde apparaten signaleren op basis van de gps-locatie of een wifi-signaal. En het fijnste is dat je altijd de mogelijkheid hebt om je verloren of gestolen toestel op afstand te wissen, waardoor niemand bij jouw bestanden komt.

Wat kun je met Android Device Manager

Android Device Manager laat toestellen die aan jouw Google-account zijn gekoppeld op afstand bellen, vergrendelen en wissen. Bij het bellen gaat vijf minuten lang de smartphone op maximaal volume over. Als je een smartphone wilt vergrendelen, kun je een wachtwoord invoeren en vervolgens een herstelbericht en telefoonnummer aan de vinder van het apparaat doorgeven. Dit bericht en het bijbehorende telefoonnummer wordt op het lockscreen van de smartphone of tablet getoond. Als laatste optie is er wissen, die de gehele inhoud van de smartphone wist.

Als het apparaat offline is, kan Android Device Manager het toestel pas bellen, vergrendelen of wissen zodra er een mobiele of wifi- gegevensverbinding is.

Hoe activeer ik het?

apparaatbeheer

Android Device Manager is met de naam Android Apparaatbeheer verstopt onder de app ‘Google Instellingen’. Deze heeft een grijs icoontje en wordt veelal naast de app van Google+ weergegeven. Helemaal onderaan in de app staat dan Android Apparaatbeheer. Hier kun je twee verschillende functies activeren: de locatie van dit apparaat op afstand bepalen en op afstand vergrendelen en terugzetten op fabrieksinstellingen toestaan. Als dit is geactiveerd, is het apparaat op afstand te beheren.

Zo werkt de app

Via de app heb je Android Device Manager altijd bij je. Als je bent ingelogd zie je een kaart met de laatst bekende locatie van het toestel. Je kunt vervolgens op het toestel drukken om een andere smartphone of tablet te selecteren. Ook wearables worden door Android Device Manager herkend. Onder het apparaat staan de drie features van Android Device Manager: bellen, vergrendelen en wissen. Eenmaal uitgevoerd valt een actie niet meer terug te draaien. Let dus goed op of je wel het goede apparaat wist.

, en is het ook mogelijk om iemand anders op zijn of haar Google-account te laten inloggen en gekoppelde toestellen te beheren. Handig voor als een smartphone of tablet van een vriend of vriendin kwijt is. Als je bent ingelogd zie je een kaart met de laatst bekende locatie van het toestel. Je kunt vervolgens op het toestel drukken om een andere smartphone of tablet te selecteren. Ook wearables worden door Android Device Manager herkend.

Daarnaast kun je op jouw Google-account drukken om een gast te laten inloggen. Hiermee geef je een vriend of vriendin de mogelijkheid om zijn of haar verloren of gestolen apparaat te beheren. De app werkt vervolgens precies hetzelfde, alleen worden dan de gekoppelde apparaten van het Google-accounts getoond waarmee is ingelogd.

Ook via de browser

Android Device Manager is ook via de browser te bereiken. Via deze link kun je Android Apparaatbeheer in de browser gebruiken door met je Google-account in te loggen. De browser biedt dezelfde functies als de app.

Download

De app van Android Device Manager is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.3 en hoger.

Google Vind mijn apparaat

Google LLC

Gratis via Google Play
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu