De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Android-app laat je rekensommen inscannen en oplossen

Gijs Ettes
7 januari 2015, 15:49
1 min leestijd
Deze Android-app laat je rekensommen inscannen en oplossen

AutoMath Photo Calculator is handig voor wie veel met cijfers werkt en regelmatig berekeningen uitvoert. De app kan wiskundige problemen scannen en de oplossing geven.

Lees verder na de advertentie.

Sommen scannen en oplossen

Voor het scannen van berekeningen maakt AutoMath Photo Calculator gebruik van de camera en flitser van je smartphone. Hierbij is het wel van belang dat de berekeningen binnen de kaders van de scanner vallen en niet handgeschreven zijn, anders worden ze niet goed herkend. Met uitgetypte wiskundige problemen op papier of op een computerscherm heeft de app minder moeite en wordt doorgaans de juiste oplossing gegeven. Pakt de calculator toch de verkeerde cijfers of symbolen, dan kun je deze achteraf aanpassen.

AutoMath Photo Calculator kan overweg met breuken, machten, trigonometrie en algebra. In principe kun je er elke som mee oplossen, zonder dat je een verbinding met het internet nodig hebt. De app heeft ook een ingebouwde calculator met alle benodigde functies, compleet met beschrijving. In totaal zijn er meer dan 250 wiskundige functie die je bij je berekeningen kunt gebruiken.

AutoMath Photo Calculator downloaden

Daarnaast is het fijn dat de calculator gratis is en (vooralsnog) geen in-app aankopen bevat. De interface is super simpel en volledig vrij van advertenties.

Via onderstaande link kun je AutoMath Photo Calculator downloaden. De app vereist Android 2.3.3+ en tenminste 25MB aan vrije opslagruimte.

Download AutoMath Photo Calculator in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu