Dit zijn de beste apps voor Android Auto

Michel van 't Klaphek
2 april 2020, 19:27
4 min leestijd
Dit zijn de beste apps voor Android Auto

Android Auto is standaard al heel fijn, maar met de juiste apps wordt het past echt genieten. Dit zijn de beste apps voor Android Auto.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste apps voor Android Auto

Android Auto is razend populair, maar dat merk je niet aan het app-aanbod. De catalogus is op zijn zachtst gezegd behoorlijk overzichtelijk. Dat komt natuurlijk omdat de meeste apps de aandacht van de gebruiker opeisen, en dat is achter het stuur verre van handig.

In dit artikel behandelen we de programma’s die wel de moeite waard zijn. Dit zijn de beste apps voor Android Auto.

Navigatie-apps voor Android Auto

Google Maps is veruit de populairste navigatie-app voor Android Auto. En dat is ook niet vreemd, want de wegwijzer heeft simpelweg een hoop te bieden. Van stemnavigatie, duidelijke instructies tot aan bezienswaardigheden in de buurt: met Google Maps kom je altijd van A tot B.

Google Maps: Navigatie en OV

Google LLC

Gratis via Google Play

Daar waar Maps de grote menigte aanspreekt, richt Waze zich juist op een meer selecte doelgroep. Het belangrijkste voordeel van deze navigatiedienst is namelijk de betrokken groep gebruikers. Zij houden elkaar op de hoogte van de actuele stand van zaken op de weg. Als Waze-gebruiker weet je hierdoor altijd als eerste dat je beter kunt omrijden omdat er verderop oponthoud is.

Waze-navigatie en live verkeer

Waze

Gratis via Google Play

Een van de meest uitgebreide navigatie-apps voor Android Auto is Sygic. Deze dienst laat niet alleen zien hoe je op je bestemming aankomt, maar zit ook boordevol extra’s. De kaarten zijn bijvoorbeeld van 3D-animaties voorzien en Sygic helpt je bij het wisselen van rijbaan op de snelweg. Voor sommige functies moet je wel een betaald abonnement afsluiten.

Sygic GPS-navigatie & Kaarten

Sygic.

Gratis via Google Play

Communicatie- en chat-apps voor Android Auto

Tijdens het rijden is er geen ruimte voor afleiding. Moet je toch een belletje plegen of een berichtje sturen? Doe dit dan op een veilige manier, zoals WhatsApp. Deze app kun je grotendeels met je stem bedienen: nieuwe berichten worden voorgelezen door de Google Assistent en reacties dicteer je. 

WhatsApp Messenger

WhatsApp LLC

Gratis via Google Play

WhatsApp is Nederlands populairste app, maar niet iedereen is fan. In dat geval kun je onder meer bij Telegram terecht. Ook deze chat-app heeft een speciale versie voor Android Auto. Telegram werkt – net als WhatsApp – met de Google Assistent samen. Alle functies kun je dus met je stem bedienen. Verder werkt ook Facebook Messenger uitstekend samen met Android Auto.

Telegram

Telegram FZ-LLC

Gratis via Google Play

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via Google Play

Het is belangrijk om achter het stuur niet afgeleid te raken. Het is daardoor een beetje op het randje, maar sinds kort hebben Zoom en Webex versies voor Android Auto. Zodoende kun je tijdens het autorijden vergaderen met collega’s of met vrienden bijpraten. Goed om te weten: Zoom en Webex gebruiken alleen audio in Android Auto. De camera van je smartphone wordt dus niet gebruikt.

Zoom - One Platform to Connect

zoom.us

Gratis via Google Play

Webex

Cisco Systems, Inc.

Gratis via Google Play

Muziek- en audio-apps voor Android Auto

Uiteraard wil je onderweg ook iets te luisteren hebben. De meest voor de hand liggende muziek-app is Spotify. Je kunt de streamingdienst bijna helemaal draadloos bedienen: de Google Assistent kan een nieuw nummer, album of afspeellijst aanzetten. De gratis versie van Spotify bevat reclames.

Spotify: Muziek en podcasts

Spotify AB

Gratis via Google Play

Ben je meer van de ‘gewone’ radio? Met myTuner luister je naar honderden Nederlandse radiozenders, waaronder alle populaire zenders. Ook in het buitenland weet deze internetradiodienst de beste frequenties te vinden. 

myTuner Radio Nederland-België

Appgeneration - Radio, Podcasts, Games

Gratis via Google Play

Heb je een lange rit voor de boeg? Dan is het wellicht een goed moment om een podcast te luisteren. Van politiek en geschiedenis, gezellig kletsende beroemdheden tot aan diepgravende journalistieke onderzoeken: er is altijd wel een show die aansluit op jouw interesses. Pocket Casts is een van onze favoriete podcast-apps en werkt uitstekend samen met Android Auto. Ook Podcast Addict is een aanrader.

Pocket Casts - Podcast Player

Automattic, Inc

Gratis via Google Play

Podcast Addict: Podcast player

Xavier Guillemane - Podcast & Radio Addict

Gratis via Google Play

Ook luisterboeken zijn een ideale manier om de tijd te doden. Audible is een van de meest gebruikte audioboeken-apps en werkt prima samen met Android Auto. Je kunt onder meer nieuwe luisterboeken ontdekken, de afspeelsnelheid van de vertelstem aanpassen en bepaalde hoofdstukken zelfs helemaal overslaan.

Audible Audioboeken van Amazon

Audible, Inc.

Gratis via Google Play

Hoe voeg ik apps toe?

Wil je bovenstaande of andere applicaties gebruiken in Android Auto? Dat is gelukkig heel simpel. Download en installeer de app(s) zoals je gewend bent op je telefoon. De eerstvolgende keer dat je Android Auto gebruikt zie je de kersverse app(s) in het keuzemenu staan. Is dit niet het geval? Dan heeft de app geen versie voor Android Auto.

Meer tips voor Android Auto

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan Android Auto. Wist je bijvoorbeeld dat het autoplatform ook draadloos te gebruiken is?

Tenminste, mits je auto deze functie ondersteunt. Voor het gros van de wagens geldt dit niet. Maar, niet getreurd, want met een zogeheten dongle kun je Android Auto relatief goedkoop alsnog draadloos maken – of je auto het nou ondersteunt, of niet.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu