BitTorrent Chat: extra beveiligde WhatsApp-concurrent van makers BitTorrent

Redactie
1 oktober 2013, 10:01
1 min leestijd
BitTorrent Chat: extra beveiligde WhatsApp-concurrent van makers BitTorrent
bittorrentchat

De makers van BitTorrent, de populaire techniek waarmee torrents worden gedeeld, komen met een WhatsApp-concurrent die veiliger is: BitTorrent Chat. De communicatiedienst maakt geen gebruik van de cloud waardoor bestanden en berichten altijd gedecentraliseerd worden opgeslagen. Hoe de dienst precies bestanden tussen gebruikers uitwisselt, wil BitTorrent vooralsnog niet bekendmaken.

Bij de BitTorrent-techniek gebeurt dit door het uitwisselen van kleine bestandsdelen die door alle gebruikers die het bestand hebben gedownload worden geüpload naar degenen die het willen downloaden. Stel dat je een foto naar een contactpersoon verstuurt: het is dan mogelijk dat jij de foto beschikbaar stelt tot het moment dat je contactpersoon de foto heeft gedownload. Hiermee wordt de foto dus niet eerst naar de cloud geüpload om vervolgens door de ander gedownload te worden.

Lees verder na de advertentie.

BitTorrent Chat bètaversie

“Het doel van BitTorrent Chat is dat jouw berichten van jou blijven: privé, veilig en vrij”, aldus de makers van BitTorrent. Geïnteresseerden kunnen zich voor de openbare bètaversie aanmelden. Vervolgens moet je het ingevulde e-mailadres controleren en deze bevestigen.

Het uiteindelijke doel van BitTorrent Chat is dat ook andere berichtendiensten met de app compatibel worden. Hoe BitTorrent dit wel gaan bewerkstelligen, is eveneens onduidelijk. Het zou kunnen dat de app een soort schil om andere berichtendiensten wordt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu