Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

WhatsApp op je tablet: zo kun je het proberen

Wouter Nijsen
30 november 2022, 15:01
2 min leestijd
WhatsApp op je tablet: zo kun je het proberen

WhatsApp laat bètagebruikers de tabletversie van de chat-app testen, maar ook jij kan op je tablet appen. In deze tip lees je hoe.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tablet: zo werkt het

WhatsApp-gebruikers wachten al erg lang op een tablet-app en die lijkt er eindelijk aan te komen. Verschillende bètatesters, die nieuwe functies als eerste kunnen checken, krijgen nu een melding dat de tabletversie beschikbaar is. Dat betekent dat je naast je smartphone ook een tablet aan je WhatsApp-account kan koppelen.

Omdat de tablet-ondersteuning alleen beschikbaar is voor testgebruikers van WhatsApp, is de kans klein dat jij de melding ook hebt ontvangen. Maar, het is ook mogelijk om de tablet-app te gebruiken als je de ‘normale’ WhatsApp-versie hebt. Dit doe je door een apk-bestand van de WhatsApp-applicatie op je tablet te installeren, zo ontdekte Android Authority.

  1. Pak je tablet erbij en ga naar deze link. Op APK Mirror kun je het juiste installatiebestand van WhatsApp downloaden. Lees onze tip hoe je apk-bestanden snel en veilig installeert;

  2. Heb je het bestand binnen? Installeer de app op je tablet en start ‘m op;

  3. Je ziet nu de WhatsApp-app voor tablets. Je kiest eerst een taal (Nederlands), tikt op de groene knop rechtsonder om door te gaan en gaat akkoord met de voorwaarden. Tik op ‘Akkoord en doorgaan’;

  4. Je kan nu je tablet koppelen aan WhatsApp op je telefoon. Pak je Android-toestel er daarom bij;

  5. Open WhatsApp, druk op de drie puntjes rechtsboven, kies voor ‘Gekoppelde apparaten’ en tik op ‘Een apparaat koppelen’;

  6. Scan de qr-code die op je tablet staat met je smartphone en je kan WhatsApp gebruiken op het grotere scherm!

WhatsApp oplichters

Het koppelen van WhatsApp op een tablet werkt dus vrijwel hetzelfde als bij bijvoorbeeld de web- en desktopversie. Al je gesprekken worden ingeladen en je kan direct berichten versturen en ontvangen. Ook handig: je kan ook met je tablet (video)gesprekken starten in WhatsApp. De app gebruikt dan de microfoon en frontcamera van je tablet.

Je kan WhatsApp actief houden op de achtergrond en dus gewoon andere apps gebruiken. Je ziet – net als op je telefoon – een melding verschijnen als je een berichtje hebt ontvangen. Wil je weer uitloggen vanaf je tablet? Tik dan op de drie puntjes rechtsboven, kies voor ‘Instellingen’, ga naar ‘Account’ en druk op ‘Uitloggen’.

Het laatste nieuws over WhatsApp:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu